Guvernul ar putea plafona pretul la mastile sanitare, pentru a se evita specula. MS primeste o donatie de 1 milion de masti

Joi, 27 Februarie 2020, ora 16:03
1424 citiri
Guvernul ar putea plafona pretul la mastile sanitare, pentru a se evita specula. MS primeste o donatie de 1 milion de masti
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul ia in calcul plafonarea pretului pentru echipamentele si materialele medicale, pentru a se evita specula, dupa ce mastile medicale au inceput sa se vanda in ultimele zile la preturi foarte mari.

Astfel, premierul interimar Ludovic Orban, i-a cerut ministrului interimar al Sanatatii, Victor Costache, sa se gandeasca daca este necesar sa fie plafonat, pe o perioada de 3 pana la 6 luni, pretul pentru toate materialele si echipamentele sanitare.

"Am vorbit cu presedintele Consiliului Concurentei si sa va ganditi daca este necesar, pentru ca am vazut ca este o tendinta de specula, putem plafona pe o perioada de 3 pana la 6 luni pretul pentru toate materialele, echipamentele care se vand catre populatie. Daca considerati necesar, oricand Consiliul Concurentei va sustine", a spus Orban.

In replica, Victor Costache a spus ca este oportuna aceasta plafonare, mai ales ca si alte tari au facut acelasi lucru.

"Consider ca este oportun sa facem acest lucru, mai ales ca unele tari din jur au luat aceste masuri", a declarat ministrul interimar al Sanatatii.

Totodata, Victor Costache a anuntat ca Ministerul Sanatatii impreuna cu Emag vor incheia un acord prin care vor fi donate 1 milion de masti conforme pentru populatie si pentru cei cu risc.

"Ca o veste buna, la ora 17.00, Ministerul Sanatatii impreuna cu Emag vor incheia un acord prin care Emag doneaza 1 milion de masti conforme pentru populatie si pentru cei cu risc", a subliniat Costache.

Marti, Consiliul Concurentei a anuntat ca investigheaza comportamentul companiilor care comercializeaza produse si echipamente de protectie medicala, in contextul scumpirii masive a acestora.

"La ora actuala cererea de echipamente medicale de protectie, respectiv masti medicale, este foarte mare, iar producatorii nu reusesc sa acopere solicitarile. In acelasi timp, insa, nu este normal ca unele companii sa profite de aceasta situatie si sa creasca preturile nejustificat", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Potrivit acestuia, companiile risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri, daca se dovedeste ca au incalcat legea.

Panica de coronavirus: Streinu-Cercel anunta ca in Romania nu se mai gasesc masti si costume de protectieConsiliul Judetean Tulcea a cumparat masti medicale de 200.000 de lei, pentru un oras din ChinaUNIFARM anunta ca saptamana viitoare vor fi aduse 5-6 milioane de masti de protectie ...citeste mai departe despre "Guvernul ar putea plafona pretul la mastile sanitare, pentru a se evita specula. MS primeste o donatie de 1 milion de masti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plafonare pret masti medicale, #specula masti medicale, #pret masti medicale , #Stiri Administratie