Guvernul amana adoptarea hotararii care prevede cresterea salariului minim de la 1 ianuarie

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 14:41
1133 citiri

Guvernul amana adoptarea hotararii care prevede cresterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018, a anuntat miercuri ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Potrivit acesteia, decizia a fost luata pentru ca inca nu s-a obtinut avizul Consiliului Economic Social.

"Hotararea de guvern privind majorarea salariului minim va intra la o data ulterioara, pentru ca mai avem de luat avizul CES. Dar nu sunt niciun fel de probleme. Pur si simplu, trecem prin toate etapele necesare", a declarat Olguta Vasilescu la inceputul sedintei de guvern.

Iata Ce inseamna, de fapt, cresterea salariului minim la 1.900 de lei pentru firme si angajati

In sedinta Executivului din 26 ianuarie, ministrul Muncii a anuntat ca salariul minim brut pe tara va creste la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, potrivit unei hotarari de guvern pe care a prezentat-o atunci spre prima lectura.

"Va propunem astazi o hotarare de guvern intr-o prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale.

Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, care era de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018, in conditiile in care, la vremea respectiva, nu fusese luata in calcul intoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat", a declarat la acea vreme Lia Olguta Vasilescu.

Urmareste ce se intampla pe scena politica in timpul sedintei de guvern, dar si cele mai noi informatii despre protestul din Piata Victoriei. ...citeste mai departe despre "Guvernul amana adoptarea hotararii care prevede cresterea salariului minim de la 1 ianuarie" pe Ziare.com

#salariu minim majorare , #Stiri Administratie