Guvernul acorda burse de 15.000 euro pentru studentii cu rezultate in cercetare ramasi in tara

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 15:09
1373 citiri
Guvernul acorda burse de 15.000 euro pentru studentii cu rezultate in cercetare ramasi in tara
Ionut Budisteanu

Guvernul va acorda, incepand cu aceasta toamna, un numar de 50 burse in valoare de 15.000 euro pe o perioada de doi ani pentru studentii cu rezultate deosebite in cercetare care aleg sa isi continue activitatea la o universitate din Romania.

Primul beneficiar al acestui grant va fi Ionut Budisteanu, castigatorul celui mai important concurs de cercetare pentru elevii de liceu - International Science and Engineering Fair (ISEF).

El a fost premiat, miercuri, de premierul Victor Ponta, din partea caruia Ionut Budisteanu a primit o diploma si aprecieri pentru faptul ca a decis sa ramana sa studieze in Romania, in ciuda ofertelor primite de la universitati din strainatate. Ministerul Educatiei l-a premiat totodata pe elev cu suma de 12.000 lei, neimpozabili.

Ponta a anuntat ca, din toamna, va fi aplicata o schema de granturi pentru elevi care au astfel de rezultate internationale si care decid sa studieze in universitatile romanesti.

"Granturile vor fi de 15.000 euro pe o perioada de doi ani, cu posibilitatea de prelungire inca un an, si, in afara acestor sume, vor exista si sume separate de bani pentru a putea participa la conferinte sau competitii interantionale. Conditia care se pune este sa aiba un profil corespunzator - bursele sunt pentru cercetare si inovare - sa fie student la o universitate romaneasca, sa existe un parteneriat cu un laborator de cercetare dintr-o universitate, institut de cerecetare sau firma cu profil de cercetare", a precizat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Sumele pentru granturi vor fi asigurate din Fondul de cercetare.

#burse studenti cercetare, #burse Romania cercetare , #Stiri Administratie