Guvernul a schimbat modelul pentru declaratia pe propria raspundere. Trebuie tiparita sau scrisa de mana!

Joi, 26 Martie 2020, ora 12:50
3271 citiri
Guvernul a schimbat modelul pentru declaratia pe propria raspundere. Trebuie tiparita sau scrisa de mana!
Foto: Grupul de Comunicare Strategica

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca modelul declaratiei pe proprie raspundere cu ajutorul careia poti iesi din casa a fost actualizat, precizand ca acesta trebuie tiparit sau scris de mana.

Reprezentantii grupului spun ca declaratia a fost simplificata, in privinta datelor care necesita a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop in campurile predefinite, in formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tiparit si completat olograf ("de mana") in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului.

Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie.

Iata de unde puteti descarca cele doua formulare:

- Declaratie pe proprie raspundere

- Adeverinta angajator

Precizam ca orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator NU beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza in colaborare cu acestea, arata comunicatul GCS.

In acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, in mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale.

In privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberata de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), precizam ca aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator), adauga GCS.

Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Faptul ca acum declaratiile trebuie tiparite sau scrise de mana ar putea sa fie o problema pentru multe persoane. Initial, in ordonanta militara la articolul 4, scria ca pentru verificarea motivului deplasarii "se prezinta o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil. Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul ...citeste mai departe despre "Guvernul a schimbat modelul pentru declaratia pe propria raspundere. Trebuie tiparita sau scrisa de mana!" pe Ziare.com

#declaratie modificata , #Stiri Administratie