Guvernul a cazut la pace cu sindicatele pe salariul minim: De cand va creste si cu cat

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 11:22
1009 citiri
Guvernul a cazut la pace cu sindicatele pe salariul minim: De cand va creste si cu cat
Foto: Ziare.com

Sindicatele, patronatele si Guvernul au ajuns marti la o intelegere in ceea ce priveste salariul minim.

Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat la B1 TV ca s-a ajuns la un compromis, iar salariul minim va creste de la 1 mai la 1.250 de lei.

"Am primit proiectul de hotarare inaintat de Guvern privind cresterea salariului minim la 1.250 de lei, incepand de la 1 mai, si am ajuns la un compromis. Suplimentar sunt doua lucruri care partial ar rezolva anumite aspecte. Unul dintre ele este indexarea automata care va tine cont de cosul minim si de inflatie", a declarat Bogdan Hossu.

"Este angajamentul Guvernului, si speram sa il tina, ca pana in aprilie sa se creeze un mecanism legislativ care sa stabileasca salariul minim pe economie pe o formula care sa tina cont de criterii esentiale, economice si sociale, precum cosul minim, inflatie, Cartea Sociala Europeana, care spune ca salariul minim pe salariul mediu, raportul lor, trebuie sa ...citeste mai departe despre "Guvernul a cazut la pace cu sindicatele pe salariul minim: De cand va creste si cu cat" pe Ziare.com

#salariu minim economie, #salariu minim economie mai, #majorare salariu minim economie , #Stiri Administratie