Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a adoptat rectificarea bugetara: Bani in plus la Sanatate, Munca si Finante

Guvernul a adoptat rectificarea bugetara: Bani in plus la Sanatate, Munca si Finante
Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta privind rectificarea Legii bugetului de stat si a Legii bugetului asigurarilor de stat pentru anul 2020, luand in considerare noile date economice ca urmare a crizei provocate de epidemia cu coronavirus, a anuntat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

"Rectificarea bugetara pentru anul 2020 creste alocarile in zona de Sanatate, Munca, Finante, Ordine si Siguranta publica si Lucrari publice. Sunt avute in vedere, in principal, asigurarea resurselor bugetare necesare pentru finantarea masurilor de sprijin economic adoptate de Guvern in ultima perioada, respectiv finantarea schemei de garantare pentru credite pentru capital de lucru si credite pentru investitii destinate IMM-urilor prin Fondul National de Garantare si Creditare a IMM-urilor, finantarea acestei scheme urca de la 5 miliarde de lei la 15 miliarde de lei si, in cadrul acestei scheme, IMM-urile pot beneficia de credite cu dobanda subventionata 100%, dobanda zero si comisioane de administrare zero pana la sfarsitul acestui an", a precizat Ionel Danca, miercuri seara, la finalul sedintei de Guvern.

El a adaugat ca prin rectificare sunt prevazute si "alocarile bugetare necesare pentru plata indemnizatiei de somaj tehnic pentru salariatii care in aceasta perioada au contractele de munca suspendate, cat si pentru persoanele care presteaza servicii in baza altor forme contractuale, precum persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau persoanele prevazute la categoria alti profesionisti in Codul Civil".

"Pentru acestia au fost alocate sumele necesare pentru plata indemnizatiei de somaj tehnic, respectiv 4 miliarde de lei pentru ANOFM care face platile pentru salariatii cu contractele de munca suspendate si 1,9 miliarde de lei pentru celelalte categorii de beneficiari", a spus Danca.

De asemenea, in domeniul Sanatatii, a aratat el, au fost alocate sumele necesare "atat pentru asigurarea necesarului de materiale medicale si sanitare in combaterea epidemiei cu coronavirus, cat si pentru plata asigurarilor sociale de sanatate sau a drepturilor beneficiarilor de asigurari de sanatate".

"Vorbim aici de concedii medicale care au prevazute o alocare bugetara de un miliard de lei", a precizat Ionel Danca.

Seful Cancelariei a adaugat ca, practic, alocarea bugetara aferenta masurilor mentionate se ridica, in urma rectificarii bugetare, la 3% din PIB.

Cati bani s-au alocat

Ionel Danca a precizat ca prin rectificarea bugetara a ...citeste mai departe despre "Guvernul a adoptat rectificarea bugetara: Bani in plus la Sanatate, Munca si Finante" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 318 ori