Gurile de foc infernal care au parjolit totul

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 12:45
864 citiri
Gurile de foc infernal care au parjolit totul

De ce sunt statele occidentale puternic civilizate? Exista o multime de raspunsuri posibile, dar cel asupra caruia va propun sa meditam cateva minute este urmatorul: sunt asa pentru ca au fost asa si ieri.

E un alt fel de a sublinia importanta capitala a continuitatii in dinamica unui subiect istoric. Fara continuitate, in pofida rupturilor inerente (revolutii, razboaie civile, temporare ocupatii straine), orice colectivitate umana se ruineaza. Nu sunt "ruinele" niste ziduri care si-au pierdut coerenta intrinseca? Poti locui dupa anumite reguli un spatiu fara a-i securiza perimetrul? Desigur ca nu.

Un stat e ca o cetate. De aceea, continuitatea vietii sale are multiple aspecte si paliere: aparare, dar si aprovizionare cu hrana trupeasca si spirituala. O identitate, dar si deschiderile necesare pentru a o primeni periodic prin "jocurile schimbului". Faptul ca mostenim o continuitate foarte fracturata - sau chiar marcata de ditamai "mileniul obscur" - n-ar trebui sa ne descurajeze. ...citeste mai departe despre "Gurile de foc infernal care au parjolit totul" pe Ziare.com

#Baconschi romani, #Baconschi educatie , #Stiri Administratie