Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce se întâmplă cu gunoiul care sufocă Bucureștiul. Prefectul Capitalei anunță modificarea legislației

Ce se întâmplă cu gunoiul care sufocă Bucureștiul. Prefectul Capitalei anunță modificarea legislației

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat miercuri, 14 iulie, că ia în calcul, împreună cu Guvernul, să modifice legislaţia privind depozitarea deşeurilor astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte, decât pe raza unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe.

El a adăugat ca va trebui să existe şi o nouă groapă de gunoi, fiind „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”.

„Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a afirmat, miercuri, Alin Stoica.

Întrebat dacă este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 privind depozitarea deşeurilor, prefectul Capitalei a răspuns: „La depozitele de deşeuri, da”.

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a completat Stoica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 18 ori
Citeste mai multe despregunoi gunoaie Bucuresti deseuri