Ce se întâmplă cu gunoiul care sufocă Bucureștiul. Prefectul Capitalei anunță modificarea legislației

Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 15:31
148 citiri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat miercuri, 14 iulie, că ia în calcul, împreună cu Guvernul, să modifice legislaţia privind depozitarea deşeurilor astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte, decât pe raza unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe.

El a adăugat ca va trebui să existe şi o nouă groapă de gunoi, fiind „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”.

„Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a afirmat, miercuri, Alin Stoica.

Întrebat dacă este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 privind depozitarea deşeurilor, prefectul Capitalei a răspuns: „La depozitele de deşeuri, da”.

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a completat Stoica.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#gunoi, #gunoaie, #Bucuresti, #deseuri , #Stiri Administratie