Virusul periculos care a facut 100 de morti in Europa a ajuns in Romania: Cum se manifesta gripa si ce poti face

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 11:23
1030 citiri
Virusul periculos care a facut 100 de morti in Europa a ajuns in Romania: Cum se manifesta gripa si ce poti face
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Un nou virus gripal a facut deja peste 100 de morti in tarile europene, in Franta si Spania autoritatile declansand planurile de urgenta. Virusul nu este nou, dar este extrem de virulent. Medicii romani au confirmat si ei tulpina H3N2 in peste 170 de cazuri, fiind inregistrate deja 6 victime. Varful epidemiei ar putea fi inregistrat in trei saptamani.

Cea mai grava situatie se inregistreaza insa in Franta, unde zeci de mii de oameni s-au imbolnavit, autoritatile au mobilizat personalul din 200 de spitale, iar in 30 dintre ele au amanat operatiile mai putin importante pentru ca medicii sa se poata ocupa de bolnavii de gripa, informeaza TVR.

De asemenea, a fost suplimentat personalul medical, iar in unele spitale a fost declansat planul alb de urgenta. In ciuda masurilor luate de autoritati, epidemia a facut pana acum 54 de morti, dar specialistii avertizeaza ca varful ei va fi inregistrat abia saptamana viitoare, relateaza Digi24.

Si Spania s-a inscris pe lista tarilor in care ...citeste mai departe despre "Virusul periculos care a facut 100 de morti in Europa a ajuns in Romania: Cum se manifesta gripa si ce poti face" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gripa virus H3N2, #epidemie gripa Franta, #epidemie gripa Romania , #Stiri Administratie