Grindeanu, despre salariile premierului si presedintelui: Daca economia creste, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul

Marti, 07 Martie 2017, ora 16:49
1143 citiri
Grindeanu, despre salariile premierului si presedintelui: Daca economia creste, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, cu privire la Legea salarizarii unitare, ca isi doreste ca indemnizatiile inaltilor demnitari sa fie legate de performanta economiei si sa creasca sau sa scada in functie de acest aspect.

El a precizat ca "e o componenta importanta care leaga cei care conduc destinele tarii de performantele economice si acesta este unul din principiile salarizarii unice".

Prim-ministrul a aratat ca scopul negocierilor purtate cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii unitare este cel al "asezarii unei piramide corecte, astfel incat responsabilitatea pe care o au bugetarii sa fie reflectata in nivelul de salarizare".

"Trebuie sa existe o piramida corecta si acesta este scopul salarizarii unice. Corecta dintr-o perspectiva cat se poate de normala si anume responsabilitatea pe care o au bugetarii sa fie reflectata in ceea ce inseamna nivelul de salarizare. Legea salarizarii unice este in dezbatere publica, sunt intalniri cu partenerii sociali in aceste zile. Eu sunt optimist ca vom reusi.

Termenul limita, conform programului de guvernare, este sfarsitul trimestrului II, dar lucrurile au inceput - si e normal pe o lege asa de importanta - sa fie discutate din timp, astfel incat asezarea in acesta piramida sa fie una cat se poate de corecta si care sa reflecte ceea ce spuneam", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la postul public de radio.

Seful Executivului a precizat ca isi doreste ca salariile inaltilor demnitari trebuie sa fie legate de performanta economiei si sa nu fie sume fixe.

"Imi doresc - si acesta este si spiritul acestei legi - ca cei care au, dincolo de salariu, acea parte de indemnizatii pentru functiile de conducere, fie ca vorbim de presedintele Romaniei, prim-ministru, presedintii Camerelor si mergand in jos in piramida, sa fie legata in mod direct de performanta economica a Romaniei, nu sume fixe (...)

Salariul presedintelui sau al prim-ministrului sa fie de 4 sau 5 ori salariul mediu pe economie. Daca economia creste, tu avand o responsabilitate, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul. E o componenta la fel de importanta care leaga cei care conduc destinele tarii, a judetului sau a oraselor direct de performantele economice si acesta este unul din principiile salarizarii unice", a explicat premierul.

Intrebat despre declaratiile ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, referitoare la dublarea salariilor bugetarilor de pana la 4.000 de lei, premierul a spus ca acestea se ...citeste mai departe despre "Grindeanu, despre salariile premierului si presedintelui: Daca economia creste, iti creste si tie venitul. Daca scade, scade venitul" pe Ziare.com

#Grindeanu salarii demnitari, #Grindeanu salariu, #Grindeanu salarii merite , #Stiri Administratie