Greva in spitale: Cu ce probleme se confrunta pacientii si ce pot sa faca

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 14:52
1042 citiri
Greva in spitale: Cu ce probleme se confrunta pacientii si ce pot sa faca
Foto: Arhiva/Pixabay

Cei care au calcat luni pragul unui spital, indiferent ca stiau sau nu de greva generala, n-au avut incotro decat sa se aseze cuminti la coada si sa astepte. Desi au fost primiti de medici, in lipsa asistentelor care pichetau in curtea spitalului nu s-a putut face mare lucru.

Ce pot face acesti oameni, adesea veniti de la distante mari?

"Nu exista nicio rezolvare", a explicat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor. "Noi ii sfatuim pe pacienti sa mai insiste la medici, eventual medicul sa gaseasca o solutie impreuna cu asistenta medicala", e recomandarea acestuia.

Asta pentru ca "avem pacienti care au venit cu taxiul din alta localitate, au platit cate 350 de lei, venind pentru un control". Acesti oameni au platit atat drumul dus-intors, cat si stationarea, asa ca ajung in situatii delicate, explica Vasile Barbu.

Mai sunt si cei care au venit "sa-si ridice concediile medicale, oameni care altfel isi pierd jobul, au probleme la serviciu", ...citeste mai departe despre "Greva in spitale: Cu ce probleme se confrunta pacientii si ce pot sa faca" pe Ziare.com

#greva spitale reactii, #probleme spitale luni 31 octombrie, #greva spitale Sanitas, #greva spitale revendicari , #Stiri Administratie