Greenpeace contesta renuntarea la taxa Oxigen: Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toti. Urmeaza amenzi uriase de la CE

Marti, 25 Februarie 2020, ora 12:35
1072 citiri
Greenpeace contesta renuntarea la taxa Oxigen: Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toti. Urmeaza amenzi uriase de la CE
Foto: Arhiva Ziare.com

Greenpeace Romania considera ca eliminarea taxei Oxigen reprezinta un act populist si complet iresponsabil si precizeaza ca dreptul la sanatate si aer curat nu e negociabil si nu se voteaza pe Facebook.

Organizatia atrage atentia ca, anual, in Romania mor peste 20.000 de oameni din cauza poluarii si acuza Primaria Capitalei ca este direct responsabila pentru o parte dintre acesti morti.

Totodata, Greenpeace Romania considera ca pentru Gabriela Firea perspectiva unui nou mandat a cantarit mai mult decat sanatatea bucurestenilor si ii cere ministrului Mediului sa intervina de urgenta.

"In Romania, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluarii, iar Primaria Municipiului Bucuresti prin Gabriela Firea este direct responsabila de o parte dintre acesti morti. Politicienii romani uita inca o data ca sunt in slujba cetatenilor si au datoria sa adopte cele mai eficiente masuri pentu bunastarea lor, chiar si atunci cind acestea sunt nepopulare.

Perspectiva unui nou mandat a cantarit mai mult pentru Gabriela Firea decat sanatatea bucurestenilor. Cerem Ministrului Mediului, Costel Alexe, ca autoritate superioara, sa intervina de urgenta!", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Greenpeace aduce in discutie procedurile de infringement declansate de CE impotriva Romaniei din cauza poluarii si atrage atentia ca amenzile uriase vor fi platite de cetateni.

"Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toti. Dincolo de sanatatea noastra, vorbim si despre amenzile uriase pe care urmeaza sa le platim tot noi, cetatenii. Reamintim, Comisia Europeana a declansat mai multe procese de penalizare tocmai pentru ca Primaria nu a luat si nu ia masuri pentru a limita expunerea populatiei la nivelul alarmant de poluare din Bucuresti", a declarat Alin Tanase, coordonator de campanii Greenpeace Romania.

Firea a renuntat la taxa Oxigen dupa un sondaj facut pe Facebook

Gabiela Firea a anuntat marti ca - pe fondul unui presupus val de respingere din partea populatiei a vinietei Oxigen - va renunta la impunerea taxei pentru masinile poluante, in Bucuresti. In plus, Firea le va da banii inapoi celor care au cumparat deja vinieta si va incerca sa sporesca de 4 ori numarul de vouchere pentru bucurestenii dispusi sa renunte la rable.

Cum a stabilit Gabriela Firea - cu doar cateva luni inainte de alegerile locale la care va candida pentru un nou mandat de primar general - ca bucurestenii nu mai vor Vinieta Oxigen?

E simplu: i-a intrebat pe oameni prin intermediul ...citeste mai departe despre "Greenpeace contesta renuntarea la taxa Oxigen: Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toti. Urmeaza amenzi uriase de la CE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa Oxigen eliminata, #vinieta Oxigen Bucuresti, #Greenpeace taxa Oxigen , #Stiri Administratie