Grecia si Turcia fac un prim pas spre diminuarea tensiunilor: Discutie telefonica Mitsotakis-Erdogan

Vineri, 26 Iunie 2020, ora 21:29
417 citiri

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis si presedintele turc Recep Tayyip Erdogan au discutat vineri telefonic despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra tarilor lor, au indicat Atena si Ankara, un astfel de contact fiind rar intre cele doua tari vecine care au dezacorduri intr-o serie de probleme, potrivit Reuters.

Mitsotakis si Erdogan au abordat modalitatile de gestionare a efectelor pandemiei de COVID-19, redeschiderea frontierelor si restabilirea fluxurilor turistice, se arata intr-un comunicat al biroului premierului Mitsotakis. "Mitsotakis si Erdogan au convenit sa mentina deschise canalele de comunicare bilaterale", se mentioneaza in document, o linie reiterata si in declaratia presedintiei turce.

Biroul lui Erdogan a declarat de asemenea ca cei doi inalti oficiali au discutat despre turism, securitate, precum si despre cooperarea economica si lupta impotriva COVID-19. O sursa elena apropiata de dosar a declarat: "Cei doi lideri n-au abordat probleme de politica inalta, dar au fost de acord ca tensiunea este relativ ridicata si ca trebuie restabilite canalele de comunicare".

"Nu poate exista o dezescaladare a tensiunilor daca cele doua parti nu isi vorbesc", a declarat aceasta. Chiar daca sunt vecine si partenere in cadrul NATO, Grecia si Turcia au relatii dificile si divergente in diverse probleme, cum ar fi drepturile asupra spatiului aerian si granitelor maritime, precum si situatia Ciprului divizat etnic. ...citeste mai departe despre "Grecia si Turcia fac un prim pas spre diminuarea tensiunilor: Discutie telefonica Mitsotakis-Erdogan" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#Grecia, #Turcia, #discutii, #negocieri, #tensiuni , #Stiri Administratie