Graba mare in comisia Iordache la ultima lege a Justitiei. Dispute pe reglementarea Inspectiei Judiciare

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 13:18
972 citiri
Graba mare in comisia Iordache la ultima lege a Justitiei. Dispute pe reglementarea Inspectiei Judiciare
Foto: Captura Privesc.eu (Arhiva)

Dupa ce a finalizat, luni, intr-un ritm alert, modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, comisia Iordache a trecut la dezbaterea legii privind organizarea CSM.

Si la aceasta lege amendamentele pe articole au fost votate in graba. Dupa o ora si 20 de minute de dezbateri s-a ajuns deja la articolul 24, adica pagina 56 dintr-un total de 265 de pagini. Lucrarile s-au incheiat la ora 13.00 si se vor relua marti la ora 09.00.

Surse citate de Hotnews.ro au declarat ca pana miercuri ar urma sa fie finalizata si Legea 317. ASta in conditiile in care de joi pana sambata este doliu national, iar cei din comisie au stabilit sa nu lucreze in aceasta perioada.

Dispute pe reglementarea Inspectiei Judiciare

Cea mai importanta modificare adusa la ultima dintre cele trei legi a Justitiei este scoaterea Inspectiei Judiciare din subordinea CSM si transformarea sa intr-o institutie independenta.

La inceputul dezbaterilor, parlamentarii PSD si USR au anuntat ca se opun acestei masuri, pentru ca nu s-a discutat suficient pe marginea sa.

Mai mult, potrivit acestora, inca nu e clar ce varianta referitoare la Inspectia judiciara s-a propus, modificarile fiind cunoscute pe ultima suta de metri.

Deputatul PNL Catalin Predoiu a spus ca nu exista niciun fel de justificare ca PSD-ALDE sa intre cu "bocancii" peste Legile Justitiei.

"Patru mii de judecatori v-au cerut sa nu modificati aceasta lege. Comisia Europeana v-a cerut sa discutati cu Comisia de la Venetia. CSM, aici de fata, intr-un mod destul de diplomatic, va spune ca proiectul este imperfect asa cum este facut. Cand spun de patru mii de judecatori, nu ma refer si la cele doua doamne de la UNJR, ca sa fie clar. Astazi auzim a treia varianta legata de aceasta Inspectie Judiciara.

A fost una in spusele domnului ministru Toader, alta desenata in cartotecile domnului Toader in 23 august, a treia o vedem astazi in fata dumneavoastra aici. Nu stiu ce vom vota pana la urma si ce variante veti mai aduce. Este insuficient discutat acest proiect, este insuficient gandit din perspectiva efectelor. Nu exista niciun fel de coerenta cu privire la acest proiect, nu exista nevoia de a interveni acum, in zilele acestea pana la Craciun, asa cum v-ati propus la ordinul stim noi cui, nu exista niciun fel de justificare ca sa intrati cu bocancii peste aceste legi ale Justitiei", a declarat Predoiu.

Si deputatul USR Stelian Ion a spus ca a primit abia vineri ultima varianta a modificarilor ce se dores ...citeste mai departe despre "Graba mare in comisia Iordache la ultima lege a Justitiei. Dispute pe reglementarea Inspectiei Judiciare" pe Ziare.com

#inspectia judiciara CSM, #modificari Legi Justitie , #Stiri Administratie