Ghita a scapat pentru moment de al 4-lea mandat de arestare

Luni, 12 Iunie 2017, ora 11:16
954 citiri

Magistratii instantei supreme au respins, luni, propunerea procurorilor DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva pentru omul de afaceri Sebastian Ghita, in dosarul in care este acuzat ca i-a dat o casa fostului primar din Ploiesti, Iulian Badescu, in schimbul finantarii de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiesti.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 48 de ore de la comunicare.

Pana acum, pe numele lui Ghita au fost emise trei mandate de arestare in lipsa:

- in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta

- in dosarul de coruptie in care fostul deputat este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat

- in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

O a cincea solicitare de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Ghita va fi luata in discutie in 15 iunie de Tribunalul Prahova, in dosarul Hidro Prahova, in care acesta este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

In iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Sebastian Ghita si Iulian Badescu sub acuzatiile de dare, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar la Ploiesti, la instigarea lui Sebastian Ghita, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiesti, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finantari, Iulian Badescu ar fi pretins si primit de la Sebastian Ghita, prin intermediul unei societati comerciale controlate de omul de afaceri, o casa de locuit situata in Ploiesti, in valoare de 1.041.600 de lei, suma din care Badescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat in 26 mai, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro. Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul.

Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de aut ...citeste mai departe despre "Ghita a scapat pentru moment de al 4-lea mandat de arestare" pe Ziare.com

#Ghita mandat arestare Asesoft , #Stiri Administratie