Gheorghe Stefan, despre finantarea ilegala a campaniei PDL: Am dus bani la sediul din Modrogan, la indicatiile lui Blaga

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 18:36
1171 citiri
Gheorghe Stefan, despre finantarea ilegala a campaniei PDL: Am dus bani la sediul din Modrogan, la indicatiile lui Blaga
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan a povestit, vineri, modul in care i-a dus lui Blaga, la sediul partidului, 200.000 de euro, in mai multe transe, banii fiind lasati secretarelor, la indicatiile fostului secretar general al PDL.

Avocatul fostului primar din Piatra Neamt a cerut ca procesul sa fie judecat in sedinta secreta, insa cererea a fost respinsa de judecatoarea Claudia Monica Cipariu.

Gheorghe Stefan, audiat ca martor, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influenta privind finantarea ilegala a PDL, a spus ca isi mentine declaratiile date anterior in acest dosar si a relatat momentul care a urmat alegerilor parlamentare din noiembrie 2008, respectiv modul in care alianta PSD-PDL formata atunci a negociat impartirea ministerelor si a conducerilor companiilor de stat.

"La Guvern a avut loc o negociere - 9 ministere la PSD si 9 ministere la PDL. Companiile de stat se negociau si ele intre PDL si PSD. Avand rezultat bun in judetul Neamt, doream sa propun un director la Transelectrica, la Teletrans, mai exact, o subsidiara a societatii. In 2009 a fost numit Horia Hahaianu, dupa o discutie cu ministrul Adriean Videanu. Am avut o intalnire cu Dan Constantin Grigoriu, recomandat de Roberta Anastase ca un om de afaceri serios", a afirmat Gheorghe Stefan.

Acesta le-a spus magistratilor ca Vasile Blaga si premierul de atunci Emil Boc "isi dadeau girul" pe numirea directorilor si secretarilor de stat si ca l-a informat pe Blaga despre persoana pe care voia sa o numeasca la Teletrans.

"Dupa instalarea lui Hahaianu Horia, la un hotel, m-am intalnit cu acesta, cu Dan Grigoriu si cu Horatiu Berdila, reprezentatul SC Romsys. Am convenit ca firma indicata sa contribuie la finantarea partidului cu bani dupa ce va incheia contracte cu SC Teltrans SA. PDL avea doua sedii - unul central si altul al organizatiei municipale, unde avea biroul Blaga.

Dupa intelegerea de la restaurant, martorul Grigoriu mi-a cerut sa ma duc cu el la secretarul general Vasile Blaga pentru a lua la cunostinta despre intelegerea incheiata cu Berdila de la Romsys SRL", a relatat Gheorghe Stefan.

Cati bani a primit Blaga

Acesta a mai spus ca dupa cateva luni, in mai 2009, a mers cu Grigoriu la Blaga la biroul de pe Aleea Modrogan, unde acesta i-a si dus 50.000 de euro, bani destinati finantarii PDL, alte doua transe, de 50.000 si 100.000 de euro, fiind duse ulterior, tot la sediul din Modrogan.

"Banii nu i-au ...citeste mai departe despre "Gheorghe Stefan, despre finantarea ilegala a campaniei PDL: Am dus bani la sediul din Modrogan, la indicatiile lui Blaga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gheorghe Stefan bani Blaga, #Gheorghe Stefan bani finantare PDL, #Gheorghe Stefan Blaga bani finantare campanie , #Stiri Administratie