Gerul tine pana pe 8 martie si va mai ninge - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 26 Februarie 2018, ora 15:47
1238 citiri
Gerul tine pana pe 8 martie si va mai ninge - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, sub limita de ger, pana pe 8 martie, in special noaptea si dimineata, in timp ce probabilitatea aparitiei precipitatiilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului, cu mici intermitente la nivel local, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 26 februarie - 11 martie, publicata luni.

In Banat, in perioada 26 februarie - 1 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decat cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger in cursul noptilor si al diminetilor de 26, 27, 28 februarie si 1 martie, cand minimele vor cobori spre -14 grade, iar media maximelor se va situa in jurul a -5 grade.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire astfel ca temperaturile maxime vor creste pana spre medii de 12 grade in 7 martie, apoi pana la finalul celei de-a doua saptamani, variatiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, media pe regiune situandu-se in jurul a 10 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi relativ ridicata, pe intregul interval de prognoza.

In Crisana, vremea va fi deosebit de rece, geroasa pe parcursul diminetilor si al noptilor in perioada 26 februarie - 1 martie. Media maximelor va cobori spre -5 grade, in timp ce minimele vor scadea spre valori medii in jurul a -14 grade la mijlocul primei saptamani.

Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, urmand ca mediile temperaturii diurne sa creasca pana spre 11...12 grade in zilele de 6 si 7 martie, apoi pana spre sfarsitul intervalului de prognoza variatiile sa fie nesemnificative.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in prima decada a lunii martie.

In Transilvania, in ultimele zile ale lunii februarie si la inceput de martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Astfel, media temperaturilor diurne, usor variabila de la o zi la alta, se va incadra intre -9 si -7 grade, iar cea a minimelor intre -13 si -16 grade.

O incalzire a vremii va avea loc in 7-8 martie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 10 grade, apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, acestea se vor situa in jurul a 8 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in zilele de 26 si 27 februarie si din nou in intervalul 2 -11 martie.

In Maramures, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, in intervalul 26 februarie -1 martie cand temperaturile ...citeste mai departe despre "Gerul tine pana pe 8 martie si va mai ninge - prognoza meteo pe doua saptamani" pe Ziare.com

#prognoza meteo ger martie 2018 , #Stiri Administratie