Gerul opreste navigatia pe un sector de Dunare pe termen nelimitat

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 15:42
1157 citiri
Gerul opreste navigatia pe un sector de Dunare pe termen nelimitat
Foto: Digi 24

Navigatia pe Dunare intre kilometri 1.075 (Bazias) si 175 (Braila) se inchide marti, de la ora 12:00, pe termen nelimitat, potrivit Biroului de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Gerul a provocat formarea de poduri de gheata pe Dunare, in zona Cernavoda-Harsova, motiv pentru care incepand cu ora 12:00, se suspenda temporar navigatia pe Dunarea fluviala, de la Braila, in amonte, pana la Portile de Fier 2, a declarat marti directorul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati, Dorian Dumitru.

Potrivit acestuia, decizia luata de AFDJ Galati s-a luat dupa consultari cu celelalte administratii portuare romanesti si straine, implicate. Dorian Dumitru a mai spus ca aceasta decizie de suspendare temporara a navigatiei pe Dunarea fluviala a fost luata pentru ca in zona Cernavoda-Harsova s-au format poduri de gheata care acopera 80% sau in totalitate suprafata Dunarii, din mal in mal.

Directorului AFDJ Galati a precizat ca navele aflate pe Dunarea fluviala ...citeste mai departe despre "Gerul opreste navigatia pe un sector de Dunare pe termen nelimitat" pe Ziare.com

#nagivatie Dunare oprita gheata, #navigatie Dunare oprita , #Stiri Administratie