George Pufan a fost aprobat de PE pentru Curtea Europeana de Conturi

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 15:11
1719 citiri
George Pufan a fost aprobat de PE pentru Curtea Europeana de Conturi

Parlamentul European (PE) a aprobat miercuri candidatul Romaniei la functia de membru al Curtii Europene de Conturi, George Pufan, si l-a respins pe cel al Croatiei, Neven Mates, in cadrul unui vot desfasurat in plenul de la Strasbourg.

Nominalizarea lui George Pufan a fost avizata favorabil cu 334 de voturi pentru, 290 impotriva si 48 de abtineri, in timp ce Neven Mates a fost avizat negativ, cu 231 de voturi pentru, 396 impotriva si 45 de abtineri.

La sfarsitul lunii trecute, Comisia pentru control bugetar (CONT) a PE a acordat un aviz pozitiv candidaturii lui George Pufan, in urma unui vot strans de 14 la 13, in timp ce Neven Mates a primit aviz negativ, cu un scor de 11 la 16.

George Pufan este in prezent secretarul general a Curtii de Conturi a Romaniei. El este cel de-al treilea candidat prezentat de Romania, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au retras candidatura lui Mircea Vasilescu Popescu, iar Leonard Orban si-a retras candidatura dupa un vot negativ in plen. Mandatul reprezentantului Romaniei la Curtea Europeana de Conturi, Ovidiu Ispir, a expirat la 1 ianuarie, dar el ramane in functie pana la finalizarea procedurii de desemnare a succesorului sau.

Neven Mates a fost seful misiunii Fondului Monetar Internationale in Europa Centrala si de Est, in prezent fiind consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Croatiei. El a refuzat sa afirme in cadrul audierii din Comisia CONT a PE ca se va retrage daca plenul PE ii va respinge nominalizarea, asa cum a facut candidatul Romaniei, George Pufan, dar cuvantul final asupra candidaturii sale il va avea Consiliul UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pufan Curtea Europeana Conturi, #PE Pufan Curtea Conturi, #aprobare Parlamentul European Pufan , #Stiri Administratie