Geantă cu peste 40.000 de lei, uitată într-un cărucior de cumpărături. „Norocoasa”, „fericita câștigătoare” a unei amenzi penale

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 04:00
680 citiri
Geantă cu peste 40.000 de lei, uitată într-un cărucior de cumpărături. „Norocoasa”, „fericita câștigătoare” a unei amenzi penale
Geanta cu bani a fost uitată într-un coș de cumpărături FOTO Pixabay

O vânzătoare de flori la ghiveci din Satu-Mare, judecată pentru însușirea unei genți cu 41.000 de lei, uitate într-un cărucior de supermarket, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei. Sentința nu este definitivă.

O femeie de 65 de ani din județul Satu-Mare a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei pentru însușirea bunului găsit. Femeia, care lucra ca vânzătoare sezonieră de flori la ghiveci într-o piață din Satu-Mare, a fost trimisă în judecată cu acuzația că nu a predat autorităţilor ori persoanei vătămate, în termen de 10 zile, o geantă diplomat cu acte și 41.000 de lei (initial proprietarul a spus că avea în geantă 50.000 de lei), găsit în data de 1 mai 2020 într-un coș de cumpărături de la un supermarket Lidl.

În urma plângerii depuse de proprietarul diplomatului, Poliția a deschis o anchetă. În urma vizionării camerelor de supraveghere a fost identificată și femeia care și-a însușit geanta cu bani. Din imagini s-a văzut cum femeia intră în magazin cu coșul în care se afla servieta, își face cumpărăturile, iar la final pune diplomatul într-o plasă de culoare albă.

La opt zile de la găsirea diplomatului, polițiștii au identificat-o pe femeie, iar la controlul corporal au găsit asupra ei 5.274 de lei. Femeia a spus că banii provin din vânzarea florilor și nu a recunoscut că și-a însușit diplomatul cu bani.

Trimisă în judecată, femeia nu s-a prezentat la proces, iar Judecătoria Satu-Mare a condamnat-o la plata unei amenzi de 4.000 de lei și confiscarea sumei de 5.274 de lei.

„Instanţa reţine că inculpata se afla la prima abatere penală astfel cum rezultă din cazierul judiciar al acestuia. Instanţa mai reţine că inculpata are vârsta de 65 de ani. Se constată că fapta inculpatei prezintă un grad de pericol social redus, dedus din circumstantele reale ale acesteia. Pe de altă parte, însă, instanţa reţine că valoarea bunurilor nerestituite este una considerabilă.

În acelaşi sens, instanţa constată că inculpata nu s-a interesat de proces, nu s-a prezentat în faţa instanţei în vederea audierii. Totuşi, faţă de vârsta înaintată a inculpatei coroborat cu faptul că aceasta este la prima abatere de natură penală, instanţa apreciază că nu se impune aplicarea închisorii”, se arată în sentința Judecătoriei Satu-Mare, care nu este definitivă. ...citeste mai departe despre "Geantă cu peste 40.000 de lei, uitată într-un cărucior de cumpărături. „Norocoasa”, „fericita câștigătoare” a unei amenzi penale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cumparaturi, #geanta, #bani, #condamnare , #Stiri Administratie