Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gara regală din Curtea de Argeș, reparată cu 2 milioane de euro. Cum a fost ascunsă ruina la înmormântarea Regelui Mihai

Gara regală din Curtea de Argeș, reparată cu 2 milioane de euro. Cum a fost ascunsă ruina la înmormântarea Regelui Mihai

Gara regală din Curtea de Argeș va fi reabilitată cu 2,1 milioane de euro, a anunțat CFR Infrastructură pe pagina de Facebook.

Banii pentru reparații sunt asigurați din surse proprii ale CFR SA.

Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova a lansat licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparații și de restaurare a clădirii de călători, din stația CF Curtea de Argeș.

Gara Regală din Curtea de Argeș, clădire arhitecturală, care îmbină elemente din trei stiluri diferite (romanic, bizantin și clasic românesc), este declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Meșul pus pe fațada Gării Regale din Curtea de Argeș la înmormântarea Regelui Mihai FOTO Arhivă

Lucrările de reprații, restaurare și reabilitare a clădirii se vor realiza doar cu materiale și tehnici compatibile cu cele originale, pe baza Avizului emis de Ministerul Culturii și Identității Naționale, a precizat sursa citată.

Proiectul de restaurare prevede:

lucrări de reparații și consolidare a structurii de rezistență;

lucrări de restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramic, metal;

lucrări de înlocuire a învelitorii, asterelii și a sistemului de colectare ape;

lucrări la reparații locale și biocidare la șarpantă;

lucrări de instalații electrice, termice și sanitare.

Restaurarea gării regale din Curtea de Argeș va dura 36 de luni (elaborare proiect tehnic, obținere avize/autorizatii și execuția lucrărilor)

La înmormântarea Regelui Mihai, pe fațada gării din Curtea de Argeș au fost montate pânze cu imagini ale clădirii care ar fi trebuit reabilitată, pentru a ascunde urâțenia monumentului aflat într-o avansată stare de degradare. ...citeste mai departe despre "Gara regală din Curtea de Argeș, reparată cu 2 milioane de euro. Cum a fost ascunsă ruina la înmormântarea Regelui Mihai" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 651 ori