GALERIE FOTO Contrabanda cu elicoptere, noua sursa de bani negri a interlopilor transnistreni. Cum arata o linie clandestina de asamblare a aparatelor de zbor

Marti, 30 Iunie 2020, ora 18:46
782 citiri
GALERIE FOTO Contrabanda cu elicoptere, noua sursa de bani negri a interlopilor transnistreni. Cum arata o linie clandestina de asamblare a aparatelor de zbor
Foto: Politia Republicii Moldova

Politistii si procurorii moldoveni din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale au descoperit un hangar clandestin, intr-o localitate din raionul Criuleni, pe malul Nistrului, unde se asamblau ilegal cel putin 10 elicoptere, conform unui comunicat al Politiei Republicii Moldova.

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere "Ka 26" erau produse in conditii clandestine, urmand a fi exportate ilegal in statele din spatiul Comunitatea Statelor Independente (CSI).

"In aceste clipe, procurorii si politia efectueaza perchezitii la baza de producere, amplasata intr-o localitate din raionul Criuleni, pe malul raului Nistru si la domiciliile persoanelor implicate pentru acumularea probatoriului necesar.

Majoritatea persoanelor implicate in procesul de producere si asamblare, inclusiv organizatorii si conducatorii afacerii ilegale sunt locuitori ai regiunii transnistrene," comunica politistii.

10 elicoptere, in finisare

Pe acest caz, a fost initiata o cauza penala pentru fapte de pregatire a contrabandei cu aparate de zbor, de catre doua sau mai multe persoane (art.248 alin.(5) Cod penal).

"Perchezitiile descinse astazi au constatat ca la moment, pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse in lipsa actelor permisive necesare si documentelor de provenienta pentru piesele si utilajele folosite.

Reiesind din rezultatele perchezitiilor si primelor audieri, raportate la rezultatele masurilor speciale de investigatie, se va decide asupra statutului si masurilor procesuale de constrangere aplicate atat in privinta persoanelor implicate, cat si a bunurilor, corpurilor delicte," anunta politistii moldoveni.

Conform sursei citate, pentru aceste actiuni, legislatia Republicii Moldova prevede o pedeapsa de la 3 la 10 ani inchisoare.

Foto: Politia Republicii Moldova

Foto: Politia Republicii Moldova

Foto: Politia Republicii Moldova

Foto: Politia Republicii Moldova ...citeste mai departe despre "GALERIE FOTO Contrabanda cu elicoptere, noua sursa de bani negri a interlopilor transnistreni. Cum arata o linie clandestina de asamblare a aparatelor de zbor" pe Ziare.com

#percehzitii elicoptere, #percehzitii moldova, #elicoptere moldova , #Stiri Administratie