Gabriela Firea creeaza tensiuni diplomatice intre Parcul Circului si Principatul Monaco - Reportaj Ziare.com

Vineri, 25 August 2017, ora 15:50
598 citiri
Gabriela Firea creeaza tensiuni diplomatice intre Parcul Circului si Principatul Monaco - Reportaj Ziare.com
Foto: Ziare.com

Peste doua sute de oameni au protestat in Parcul Circului fata de initiativa administratiei locale de a amplasa pe spatiul verde un grup statuar. Nimeni nu vrea sa cedeze, nici autoritatile, nici cetatenii. Negocierile sunt in toi.

La intrarea in Parcul Circului dinspre Bulevardul Lacul Tei se afla un alt fel de monument, cel al unui automobil Dacia parasit de proprietar, aproape ingropat in excremente de porumbei. Primaria Sectorului 2 nu pare a fi deranjata de situatie, dar e foarte deranjata de protestul locuitorilor din cartier la adresa complexului format din sapte statui, care rapeste o bucata zdravana din spatiul verde al parcului.

Monumentul il reprezinta pe Rainier al III-lea, principe de Monaco, fostul conducator al regatului, decedat in 2005, inconjurat de sase reprezentari sugestive, cu inaltimi de pana la trei metri, ale artistilor de circ. Lucrarea a costat 8,5 milioane de lei si a fost realizata de artistul Ionel Stoicescu. Proiectul a fost initiat in 2011 de Sorin Oprescu, primarul Bucurestiului de atunci, care a primit si sprijin guvernamental.

Primaria a actionat pe furis

Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei se afla la baza protestului si a reactionat in momentul in care s-a trezit cu o organizare de santier in mijlocul peluzei, podoaba verde a indragitului parc.

Mesaj catre autoritati, lasat de un protestatar din Parcul Circului pe gardul care imprejmuieste locul unde ar urma sa fie amplasate statuile - Foto: Ziare.com

"Luni au ingradit, iar marti au inceput lucrul. Am fost luati prin surprindere, nu stiam ce se intampla. Am sunat la politie, la primarie, la mediu. Abia dupa aceea am aflat ca e vorba de statui. Stiam de ele, dar initial a fost vorba ca vor fi amplasate pe Aleea Circului, apoi, ne-am trezit cu ele in mijlocul parcului, pe spatiul verde", povesteste Silvia Cruceanu, membra a organizatiei de cartier care protejeaza parcul.

"Noi nu avem nimic cu statuia, dar amplasarea e gresita", a declarat Mihai Loloiu, un alt membru al grupului de initiativa.

Silvia Cruceanu, membru al Grupului de Initiativa Civica Lacul Tei, a incercat sa convinga autoritatile sa gaseasca alt loc pentru amplasarea monumentului - Foto: Ziare.com

Administratia locala, din ce spun oamenii, a actionat pe furis. Au ingradit locul, au inceput sa aduca utilaje si se pregateau sa inceapa lucrarile cand au fost opriti de cetateni.

Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei s-a mobilizat si a reusit sa adune in seara zilei de marti in ...citeste mai departe despre "Gabriela Firea creeaza tensiuni diplomatice intre Parcul Circului si Principatul Monaco - Reportaj Ziare.com" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Parcul Circului statui protest cetateni, #Firea Oprescu statui Monaco, #Parcul Circului sobolani mizerie statui , #Stiri Administratie