Gabriel Stanciu (Alstom Romania): Montarea de usi portpalier la metrou ar elimina cazurile de sinucidere si accidentele mortale

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 17:08
1388 citiri
Gabriel Stanciu (Alstom Romania): Montarea de usi portpalier la metrou ar elimina cazurile de sinucidere si accidentele mortale
Foto: Arhiva Ziare.com

Sinuciderile si accidentele mortale la metrou ar putea fi impiedicate prin montarea de usi portpalier si automatizarea procesului de conducere a trenurilor, a declarat joi Gabriel Stanciu, director general al Alstom.

Alstom este compania care asigura mentenanta trenurilor de metrou din Capitala.

"Exista o solutie tehnica pentru lucrurile acestea, ele se numesc usi portpalier. De fiecare data se instaleaza cu automatizarea trenurilor. Daca mergeti in orase care au retele de metrou automatizate, o sa vedeti ca nu mai au mecanic, sau daca au, e unul pe post de observator.

Iar trenul se opreste in statie fix la centimetru, astel incat sa se deschida usile portpalier numai in dreptul celor de la garnituri", a declarat joi Gabriel Stanciu, director general al Alstom pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, la o intalnire cu presa.

Solutia presupune constructia unor structuri transparente, din sticla securizata sau din plexiglas, pe toata lungimea peronului, care ar avea usi de acces ce s-ar deschide doar cand trenul este oprit in statie.

Contractul dintre Alstom si Metrorex a fost semnat in 2004 si are o durata de 15 ani, acesta urmand sa expire in decembrie 2019.

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Agresoarea este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

O tanara a murit dupa ce a cazut in fata metroului. A fost impinsa de alta femeie, cautata acum de PolitieFemeia care a impins o tanara in fata metroului a fost retinuta. Incercase sa omoare si o alta tanaraFemeia care a impins doua tinere in fata metroului e incoerenta si nu stie unde locuieste. E anchetata pentru crima si tentativa de omor ...citeste mai departe despre "Gabriel Stanciu (Alstom Romania): Montarea de usi portpalier la metrou ar elimina cazurile de sinucidere si accidentele mortale" pe Ziare.com

#usi portpalier metrou accidente , #Stiri Administratie