Fumatul ucide 42.000 de romani in fiecare an - echivalentul a 200 de avioane prabusite

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 12:05
2970 citiri
Fumatul ucide 42.000 de romani in fiecare an - echivalentul a 200 de avioane prabusite
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut un apel la parlamentari sa nu modifice legea care interzice fumatul in spatile publice, pentru ca asta ar insemna un atentat la sanatatea tuturor cetatenilor.

Potrivit acestuia, anual in Romania mor, din cauza bolilor cauzate de fumat, 42.000 de oameni - echivalentul a "200 de avioane prabusite".

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, la Cotroceni, ministrul a mai spus ca amendamentele propuse pentru modificarea legii, venite din partea Comisiei de Sanatate a Senatului, practic vor permite sa se fumeze in orice spatiu inchis, atata vreme cat acesta este inscriptionat corespunzator.

In conferinta numita "2035 - Prima generatie fara tutun a Romaniei", Vlad Voiculescu a negat ca tara noastra ar avea cea mai dura legislatie antifumat. Acesta a declarat ca se ...citeste mai departe despre "Fumatul ucide 42.000 de romani in fiecare an - echivalentul a 200 de avioane prabusite" pe Ziare.com

#Vlad Voiculescu fumat, #fumatori Romania, #ministrul sanatatii parinti fumat, #strategie antifumat Romania, #statistici fumat boli Romania , #Stiri Administratie