Fugarul Morgenstern a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare

Vineri, 11 August 2017, ora 21:58
735 citiri
Fugarul Morgenstern a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, condamnarea omului de afaceri Avraham Morgenstern la 8 ani de inchisoare, decizia fiind definitiva.

Morgenstern este, insa, disparut, in data de 8 mai el prezentandu-se pentru ultima data la Politie, conform termenilor controlului judiciar, iar in 13 iunie Curtea de Apel Bucuresti a emis mandat european de arestare pe numele sau.

" (...) condamna pe inculpatul MORGENSTERN AVRAHAM la pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. (...) aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani inchisoare, la care se adauga un spor de o treime din cealalta pedeapsa aplicata, respectiv 2 ani inchisoare, inculpatul urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 8 ani inchisoare. In baza art. 72 al. 1 C.p. deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciliu de la data de 18.11.2014 la data de 09.12.2015", se arata in decizia instantei.

De asemenea, firma lui Morgenstern, SC SHAPIR STRUCTURES SRL, este condamnata "la pedeapsa de 240 zile-amenda pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala", cuantumul sumei corespunzatoare unei zile-amenda fiind stabilit la suma de 1.000 lei.

Prin urmare, firma detinuta de Morgenstern urmeaza ca plateasca statului suma totala de 240.000 lei. Acestei sumre i se adauga un spor de o treime din cealalta pedeapsa aplicata, respectiv 80.000 de lei, suma finala fiind de 320.000 de lei.

In 10 ianuarie, Avraham Morgenstern, administrator al firmei Shapir Structures SRL si apropiat al fostului primar Radu Mazare, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 12 ani inchisoare si plata a 53 milioane lei catre statul roman, reprezentand prejudiciul intr-un dosar de evaziune fiscala. Decizia nu era definitiva si a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au mai decis sa admita actiunea civila formulata de statul roman prin Ministerul Finanatelor si a obligat in solidar inculpatii la plata sumei de 53.836.994 de lei reprezentand prejudiciul adus bugetului de stat si nerecuperat, la care se adauga obligatiile fiscale accesorii, calculate de la data savarsirii faptelor si pana la data platii efective.

In rechizitoriul din februarie 2015, procurorii DNA aratau ca, in perioada 2009 - 2014, Morgenstern, in calitate de administrator al Shapir Structures, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din trei contracte incheiate cu Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constan ...citeste mai departe despre "Fugarul Morgenstern a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Morgenstern condamnat definitiv inchisoare , #Stiri Administratie