Frumos spus: "interactiunea politistilor cu cetatenii"!

Luni, 14 August 2017, ora 19:54
986 citiri
Frumos spus: "interactiunea politistilor cu cetatenii"!

Degeaba s-au marit substantial salariile palmasilor de rand, degeaba s-au majorat spectaculos cele ale sefilor si degeaba au explodat exponential indemnizatiile demnitarilor, daca profesionalismul si munca celor in cauza au ramas la fel ca inainte.

Cam asa gandeam luni noapte, in timp ce priveam imaginea televizata cu doi politisti, tarand intr-un stil bestial pe asfalt o persoana cam turmentata si care refuza sa se legitimeze. Se legitimase sotia acestuia, cea de la volan, dar asta nu era de ajuns pentru politisti. Ei doreau musai legitimatia celui afumat, cu care probabil ca era greu sa lege o conversatie cat de cat coerenta, ca sa inteleaga ce vor de la el.

Un medic de la Giulesti a fost tarat de politisti pe trotuar, dupa ce i-a injurat (Video) - UPDATE Barbatul isi cere scuze

Ma rog, unde-i lege, nu-i tocmeala. Pentru cel cu alcoolul in nari momenul era cu atat mai penibil cu cat in viata de toate zilele este un medic onorabil, respectat si incarcat cu diplome universitare. Dar nici politistilor cred ca nu le era mai putin penibil, sa-i vada o tara intreaga cum trateaza un cetatean, intr-un stil cu care astazi este interzis sa tratezi chiar si animalele.

Daca intr-adevar persoana era de necontrolat din cauza alcoolemiei, logica imi spune - dar cred ca si legea - ca omul trebuia imobilizat si apoi transportat in siguranta spre masina, nu tarat in stil bestial.

Dar, la politistii nostri, n-am vazut nici mijloacele necesare pentru imobilizare, nici intentia. Am retinut clar numai ceva vecin cu rafuiala, dorinta de a maltrata, ca si cum i-ar spune: "Te dai mare? Las' ca ti-aratam noi sa te mai dai mare!".

Imi este greu sa inteleg de ce politistii n-au facut uz de catuse sau chiar de forta propriilor muschi, nu pentru a-l tari, ci pentru a-l bloca, a-l imobiliza, atat cat sa nu trebuiasca tarat pe asfalt, cu riscul de a-si izbi capul de bordura.

Nu ma fac avocatul diavolului, nu incerc sa apar pe nimeni si cu atat mai putin sa acuz pe cineva, dar mi se pare normal ca, intr-un asemenea caz iesit din comun, difuzat insistent de toate televiziunile dornice de rating, Ministrul Afacerilor Interne sa-si fi simtit atins propriul prestigiu si sa-si fi exprimat pozitia ferma, credibila si, mai ales, impartiala.

Prima replica a autoritatilor a venit pe loc, din patea celor doi politisti: l-au amendat imediat pe cel duhnind a alcool, cu 500 lei, pentru refuzul de a se legitima si pentru modul nepermis in care li s-a adresat, fara sa tina seam ...citeste mai departe despre "Frumos spus: "interactiunea politistilor cu cetatenii"!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#politisti medic Giulesti tarat, #Carmen Dan ministru incident medic Giulesti, #Politia Capitalei medic Giulesti , #Stiri Administratie