France Presse: In fata furiei populare, clasa politica din Romania e condamnata sa se reformeze

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 17:53
860 citiri
France Presse: In fata furiei populare, clasa politica din Romania e condamnata sa se reformeze
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Confruntata cu furia populara dupa drama din clubul Colectiv din Bucuresti, clasa politica din Romania este condamnata sa se reformeze, in contextul in care romanii, deloc impacati prin demisia guvernului, nu mai sunt dispusi sa accepte jumatati de masura, afirma analistii.

Presedintele conservator Klaus Iohannis a facut joi un gest catre manifestanti, iesiti din nou miercuri seara cu zecile de mii in intreaga Romanie pentru a-si striga nemultumirea fata de un sistem politic pe care il considera "corupt si incompetent", scrie France Presse.

"V-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre", a declarat el, precizand ca a convocat la consultarile privind formarea unui nou guvern "un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste 'strada'".

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Acest consultari sunt prevazute pentru vineri, dupa o prima runda de discutii cu partidele politice. Sarcina se ...citeste mai departe despre "France Presse: In fata furiei populare, clasa politica din Romania e condamnata sa se reformeze" pe Ziare.com

#proteste Guvern, #proteste Colectiv, #proteste clasa politica , #Stiri Administratie