Fostul sef al Loteriei Romane Gheorghe Benea, retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 11:05
981 citiri
Fostul sef al Loteriei Romane Gheorghe Benea, retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul director general al Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR) Gheorghe Benea a fost retinut vineri pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, infractiuni comise in 2010.

In acelasi dosar a mai fost retinut Ovidiu Ripanu, seful serviciului achizitii, pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, iar alte doua persoane au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, alte 6 persoane, printre care si fiica lui Benea, sunt cercetate penal, avand calitatea de suspecti, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Procurorii spun ca in mai 2010, Loteria Romana a inlocuit parcul auto semnand un contract pentru 182 de vehicule in valoare totala de 13.386.378,73 lei cu o firma administrata de Virgil Stroescu, suspect in dosar.

"Contractul a fost initiat, fundamentat si atribuit cu incalcarea prevederilor legale, prin licitatie trucata anume pentru a favoriza respectiva societate comerciala care a vandut astfel, ...citeste mai departe despre "Fostul sef al Loteriei Romane Gheorghe Benea, retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu" pe Ziare.com

#sef Loterie retinut DNA, #Gheorghe Benea retinut DNA , #Stiri Administratie