Fostul sef al Directiei Procuraturilor Militare, suspect in dosarul Mineriadei

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 14:09
907 citiri

Fostul sef al Directiei Procuraturilor Militare in iunie 1990, Mugurel Florescu, s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca are calitatea de suspect in dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", fiind acuzat de infractiuni contra umanitatii.

"Am facut o mare greseala. Fiind in relatii exceptionale cu presa, la un moment dat (...), am spus ca sunt aproape de a afla adevarul, ceea ce nu era 100% exact. Am sa pun la dispozitia Parchetului acele articole din ziare in care am spus ca sunt aproape de adevar. (...)

Dupa ce am fost eliberat din functie, sau am fost dat afara, de trei ori s-a incercat sa mi se ia viata. De vina cine sa fie?! Sa spun sistemul?! (...) As vrea sa ajut organul de procuratura sa afle adevarul", a declarat Florescu la iesirea din sediul Parchetului.

El a adaugat ca existau si solutii fara violenta in iunie '90, dar nu el este cel care a hotarat.

"Este problema istoriei si mi se pare normal ca oamenii au nevoie de ...citeste mai departe despre "Fostul sef al Directiei Procuraturilor Militare, suspect in dosarul Mineriadei" pe Ziare.com

#Mugurel Florescu suspect dosar mineriada, #suspecti dosar Mineriada, #Mugurel Florescu Mineriada , #Stiri Administratie