Fostul sef al CJ Teleorman, secretar de stat in Guvernul Tudose, este urmarit penal de DNA

Joi, 13 Iulie 2017, ora 14:55
1283 citiri
Fostul sef al CJ Teleorman, secretar de stat in Guvernul Tudose, este urmarit penal de DNA
Foto: Ziare.com

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Adrian Gadea, este urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Gadea este acuzat ca ar fi incheiat trei contracte de inchiriere fara licitatie.

Procurorii anticoruptie mai transmit ca, la data faptelor, Adrian Gadea era presedinte al CJ Teleorman.

Tot pentru abuz in serviciu, "daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata", este urmarita penal si Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector in cadrul Serviciului Financiar Contabilitate al CJ Teleorman, mai transmite DNA.

De asemenea, Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judetului Teleorman, este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu.

Ce acuzatii li se aduc celor trei

Procurorii anticoruptie informeaza ca, in luna ianuarie 2014, Gadea, ajutat de Dumitrescu, a incheiat cu o firma si cu o alta persoana trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea (in suprafata totala de 80 ha), fara indeplinirea actelor prevazute in dispozitiile legislatiei primare.

Cele trei contracte au fost incheiate pe o perioada de 10 ani, la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA, fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean, mai transmite DNA.

In acest fel, suprafetele respective urmau sa fie date in folosinta temporara pentru cresterea pestelui in vederea organizarii de activitati de pescuit sportiv si de agrement, fara a se permite alte activitati.

- continua - ...citeste mai departe despre "Fostul sef al CJ Teleorman, secretar de stat in Guvernul Tudose, este urmarit penal de DNA" pe Ziare.com

#Adrian Gadea urmarit penal DNA , #Stiri Administratie