Fostul primar din Caracal e judecat pentru 1.011 fapte de abuz in serviciu: Lua bani din taxele si impozitele platite de localnici

Miercuri, 02 August 2017, ora 15:00
598 citiri
Fostul primar din Caracal e judecat pentru 1.011 fapte de abuz in serviciu: Lua bani din taxele si impozitele platite de localnici
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar din Caracal, Gheorhe Anghel, a fost trimis in judecata alaturi de alte persoane, fiind acuzat ca a constituit un grup infractional care a obtinut sume de bani necuvenite din incasari.

Fostul edil este banuit de 1.011 acte de fapte de abuz, iar prejudiciul este de 5.009.500 de lei.

Gheorghe Anghel este trimis in judecata in stare de libertate. In dosar mai sunt trimise in judecata 17 persoane, printre care si directorul executiv al Directiei Economice din cadrul primariei, dar si alti functionari publici si reprezentanti ai unor firme, pentru fapte precum constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si fals, precum si sase societati comerciale.

In perioada 2009 - 2012, la nivelul Primariei Caracal si-a desfasurat activitatea un grup infractional organizat care a avut drept scop obtinerea, de catre membrii sai si persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, in principal direct din incasarile institutiei publice, in conditii nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operatiuni comerciale reale.

Practic, primarul a actionat in mod concertat alaturi de ceilalti inculpati pentru obtinerea de foloase patrimoniale/nepatrimoniale (sume de bani si capital electoral) atat pentru sine, cat si pentru altii (ceilalti membrii ai gruparii sau persoane apropiate acestuia), folosind in mod discretionar bugetul local al Primariei Caracal ce provenea in special din veniturile incasate din impozite si taxe locale, manipulate prin casieria centrala.

In cauza, Consiliul Local Caracal s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 5.009.500 lei.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile si imobile, ce apartin inculpatilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt cu propunerea de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Recent, fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost gasit vinovat de devalizarea fostei echipe de fotbal din localitate, decizia Tribunalului Olt nefiind definitiva. ...citeste mai departe despre "Fostul primar din Caracal e judecat pentru 1.011 fapte de abuz in serviciu: Lua bani din taxele si impozitele platite de localnici" pe Ziare.com

#fost primar Caracal dosar, #primar Caracal abuz serviciu, #primar Caracal grup infractional , #Stiri Administratie