Fostul deputat Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare

Marti, 28 Martie 2017, ora 11:30
1157 citiri
Fostul deputat Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare
Foto: Arhiva Facebook/Adrian Gurzau

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, marti, pe fostul deputat PMP Adrian Gurzau la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta in dosarul privind favorizarea societatii Carpatica Asig. Decizia nu este definitiva si a fost luata dupa ce Adrian Gurzau si-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii DNA.

Instanta a admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Adrian Gurzau, care este fin al Elenei Udrea, cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe o durata de trei ani.

Judecatorul a mentinut masura controlului judiciar si a decis ca de la Adrian Gurzau sa fie confiscata suma de 365.661 de lei (aproximativ 81.500 de euro).

Adrian Gurzau si procurorii DNA pot contesta sentinta la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul deputat PMP a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA, intelegere care trebuia aprobata si de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). In cadrul acestui acord, Gurzau a acceptat o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare si doi ani sub supraveghere, cu interzicerea unor drepturi.

In octombrie 2016, deputatul Adrian Gurzau a fost acuzat de trafic de influenta in dosarul privind favorizarea societatii Carpatica Asig, in care sunt cercetati sub control judiciar fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, sotul fostului procuror-sef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, si omul de afaceri Ion Sorin Tatu.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Marian Catalin Catarama, comisar sef de politie, sef al Serviciului de combatere a traficului cu migranti din cadrul DCCO, pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, in calitate de membru si, incepand din 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzau, atunci deputat si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii ...citeste mai departe despre "Fostul deputat Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare" pe Ziare.com

#Adrian Gurzau condamnare inchisoare suspendare , #Stiri Administratie