Fosti directori din cadrul Romgaz, urmariti penal de DNA: Prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 12:45
1233 citiri
Fosti directori din cadrul Romgaz, urmariti penal de DNA: Prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei
Foto: Ziare.com

Trei fosti directori din cadrul Romgaz Targu Mures au fost pusi de DNA sub urmarire penala, pentru fapte de coruptie, prejudiciul total cauzat companiei fiind de peste 2,6 milioane de lei.

Astfel, potrivit unui comunicat al DNA, Pantelimon Avram, care la data faptelor era director de sucursala in cadrul SNGN Romgaz SA - Targu Mures, a fost pus sub urmarire penala pentru luare de mita si instigare la abuz in serviciu.

De asemenea, Sergiu Victor Banu si Gheorghe Matei, care la data faptelor erau director tehnic, respectiv director adjunct-productie in cadrul aceleiasi sucursale a Romgaz, au fost pusi sub urmarire penala pentru abuz in serviciu.

Procurorii transmit ca, in anul 2011, Romgaz Targu Mures a organizat o licitatie publica pentru cumpararea de echipamente pentru producerea de energie electrica cu motoare termice pe gaz. A fost declarata castigatoare o asociere formata din trei societati comerciale.

Potrivit raportului DNA, Avram a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare a licitatiei suma de 60.000 de euro pentru a accepta receptia unui echipament, cu toate ca acesta nu corespundea cerintelor stabilite in documentatia de atribuire si in oferta tehnica anexa la contract.

De asemenea, Avram, alaturi de ceilalti doi si de membri ai comisiei de receptie a lucrarilor, a semnat un document, in baza caruia a fost efectuata receptia echipamentului. Astfel, prejudiciul cauzat Romgaz este de 2.620.250 de lei.

DNA mai transmite ca, in acest caz, sunt urmarite penal si alte persoane.

Acesta nu este primul dosar al lui Avram la DNA. In luna ianuarie 2016, fostul director al Romgaz Targu Mures a fost retinut, alaturi de alte persoane ce atunci aveau functii de conducere, pentru abuz in serviciu.

Ulterior, in luna martie 2016, Avram si ceilalti inculpati au fost trimisi in judecata.

Pantelimon Avram a iesit ulterior la pensie, relata, in iulie 2016, Evenimentul Zilei.

F.N. ...citeste mai departe despre "Fosti directori din cadrul Romgaz, urmariti penal de DNA: Prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#directori Romgaz urmariti penal DNA, #directori Romgaz coruptie, #prejudiciu directori Romgaz , #Stiri Administratie