Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele

Luni, 13 Martie 2023, ora 12:06
744 citiri
Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele
Consiliul Jusdețean Prahova a primit oferte pentru construirea centurilor orașelor Azuga și Bușteni FOTO DRDP București

Consiliul Județean Prahova a primit două oferte la licitația pentru construirea centurilor Azuga și Bușteni. Cele două oferte provin de la constructori din România, Bulgaria și Turcia. Unii dintre ei construiesc deja lotul 2 din Autostrada Ploiești – Buzău.

Ofertele au fost depuse de Asocierea CONI (Leader) – SC DINENG DEV SRL – RIA DESIGN CONSULTING SRL – Trace Group Hold – INFRA EXPERT, Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Leader) – VISIO CONSTRUCTION WORKS și Asocierea româno – bulgară Coni – Trace a câștigat contractul pentru execuția lucrărilor pe lotul 2 Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

Centura orașului Azuga va avea o lungime de aproape 3 km și două benzi de circulație. Vor fi construite un semitunel de 200 m, 6 poduri peste râul Prahova, un pasaj subteran la intersecție cu DN1 și calea ferată, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, precum și 3 sensuri giratorii, potrivit președintelul CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Centura orașului Bușteni va avea o lungime de aproape 7 km și două benzi de circulație. Vor fi construite 5 poduri noi peste Râul Prahova și unu peste Pârâul Jepilor, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, un pasaj subteran lângă Castelul Cantacuzino, precum și 4 sensuri giratorii de legătură cu DN1, A3 și principalele artere rutiere din oraș

Lucrări ce se vor derula pe parcursul a 3 ani.

Durata contractului este de 36 de luni. Autoritatea contractantă a planificat finalizarea serviciilor de proiectare în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor iar finalizarea execuției lucrărilor în termen de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Finanțarea lucrărilor pentru centurile Azuga și Bușteni este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operațional de Transport 2021-2027, iar valoarea estimată a lucrărilor scoase la licitație este de 604,73 milioane de lei, potrivit informațiilor din SEAP, potrivit bizbrasov.ro ...citeste mai departe despre "Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele" pe Ziare.com

#centura, #Azuga, #Busteni, #licitatie, #constructori, #Prahova , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”