Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu la casatorie. Iata conditiile

Firea vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu la casatorie. Iata conditiile

Primaria Capitalei vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu care se casatoreste.

Exista insa niste conditii: cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie, cel putin unul dintre ei sa aiba intre 18 si 35 de ani si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

In acest sens, a fost propus un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti (CTMB), in urma unei cereri si a unei copii a certificatului de casatorie depuse de unul dintre soti, la sediul CTMB, in termen de 45 de zile calendaristice de la data casatoriei.

In cazul in care cetatenii nu indeplinesc a treia conditie, respectiv nu au intre 18 si 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizeaza in proiect.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca in Bucuresti numarul casatoriilor a scazut de la an la an, iar tinerii amana tot mai mult casatoria din lipsa unor factori care sa o favorizeze si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului la intemeierea familiei.

"Conform datelor furnizate de Institului National de Statistica, in perioada 2010-2015, varsta media a sotilor la casatorie a inregistrat o crestere semnificativa, respectiv, daca in 2010 barbatii se casatoreau la o varsta medie de 32,6 ani, iar femeile la o varsta medie de 25,8 ani, in anul 2015 varsta medie a fost de 34,5 ani la barbati, respectiv 31,6 ani la femei.

Intemeierea unei noi familii tinere este o celula vie pentru natiune care prelungeste existenta acesteia, grupa de varsta cu cea mai mare rata a fertilitatii fiind de 25-29 de ani", explica municipalitea, considerand ca "tinerii trebuie sprijiniti de catre stat in a-si forma familii, devenind astfel mai responsabili de la varste timpurii".

Intr-un comunicat al Primariei remis luni presei, este citata Gabriela Firea:

"Pentru mine, ca primar general, tinerii reprezinta una dintre prioritati, astfel incat am initiat o serie de masuri care sa faciliteze atat intemeierea unei familii cat si dezvoltarea acesteia de-a lungul timpului.

In acest sens, pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de consiliu am introdus un proiect de hotarare prin care sa se instituie acordarea un stimulent financiar in cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se casatoresc.

Totodata, dupa cum bine s ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu la casatorie. Iata conditiile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori