Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea vrea mai multe locuri unde sa arda gunoiul in Bucuresti. Auditor de mediu: Daca bagam si deseuri in ciuperca de praf, e nenorocire!

Firea vrea mai multe locuri unde sa arda gunoiul in Bucuresti. Auditor de mediu: Daca bagam si deseuri in ciuperca de praf, e nenorocire!

In Bucuresti vor fi construite mai multe statii pentru incinerarea deseurilor, a anuntat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustinand ca aceasta este o varianta mai potrivita decat cea a unui singur incinerator mare, pentru ca acopera implicit o suprafata mai mare din oras.

Auditorul de mediu Eugen Cincu, reprezentant al firmei Eco Solution, care are la Brasov o fabrica de transformare a deseurilor in combustibil si energie electrica, nefunctionala de mai mai bine de trei ani pentru ca nu a mai primit autorizatie, spune, insa, ca incineratorul este foarte poluant si ar putea afecta grav sanatatea oamenilor, recomandand, in schimb, construirea mai multe centre de gazeificare a deseurilor si implicit deblocarea celei de la Brasov.

"La nivelul Primariei Generale am gasit dorinta de a se realiza un incinerator de mari dimensiuni, unic pentru Capitala si zona limitrofa, care ar fi putut sa obtina si fonduri europene.

Am discutat, am analizat, ne-am intalnit cu mai multi specialisti in domeniu, inclusiv straini.

Am informat-o si pe doamna viceprim-ministru si decizia noastra, la nivelul PMB, avand in vedere urgentarea procesului de sortare si colectare, este aceea de a merge pe varianta mai multor astfel de centre, nu doar a unui singur incinerator, care oricum ar fi produs pentru populatie un anumit disconfort, nu in sensul emanarii unor substante, care au un miros neplacut, ci in sensul in care populatia considera ca nu e atat de bine sa ai locuinta in proximitatea unui astfel de incinerator", a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la forumul "Gestionarea deseurilor municipale".

Firea considera ca este o varianta mai buna construirea mai multor centre de incinerare a deseurilor, pentru ca acopera o suprafata mai mare.

"Avand in vedere si specificitatea Bucurestiului, cred ca ideal ar fi sa avem mai multe astfel de statii, si de sortare, si de cogenerare, pentru a acoperi macar jumatate, daca nu toate sectoarele Capitalei.

Acest fapt este agreat, chiar incurajat, si de catre primarii de sector, care isi doresc sa se implice, sa investeasca prin bugetele locale pe care le au la dispozitie", a declarat primarul Capitalei.

Legat de emisiile de biogaz, ea a spus ca municipalitatea este dispusa sa cumpere toata energia produsa pentru CET-uri si iluminat stradal, in cazul in care operatorii investesc in statii de cogenerare.

"Cred ca e o afacere onesta, cinstita, in care biogazul care acum se arde si creeaza neplaceri ...citeste mai departe despre "Firea vrea mai multe locuri unde sa arda gunoiul in Bucuresti. Auditor de mediu: Daca bagam si deseuri in ciuperca de praf, e nenorocire!" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1075 ori