Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea taie din banii de la infrastructura si da Patriarhiei, ne salveaza de tantari la inceputul iernii si planteaza iarba pe sinele de tramvai

Firea taie din banii de la infrastructura si da Patriarhiei, ne salveaza de tantari la inceputul iernii si planteaza iarba pe sinele de tramvai
Primaria Capitalei vrea sa taie bani de la infrastructura, constructii si energie termica si sa dea pentru statui si Patriarhia Romana, potrivit noii rectificari bugetare ce va fi supusa votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de azi.

Totodata, munipalitatea vrea sa ne scape de tantari la inceput de iarna si sa planteze iarba pe sinele de tramvai din sectorul 5 pentru ca asa e "in Europa de peste 20 de ani".

Se iau bani de la infrastructura si energie termica si se dau pentru statui si Patriarhie

Asadar in sedinta de azi a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) va fi supusa votului o noua rectificare bugetara. Ar urma sa fie luati din nou bani de la infrastructura, in timp ce s-ar acorda inca un milion de lei pentru Patriarhia Romana, informeaza News.ro.

Totodata, este prevazuta o alocare de 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin, iar 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot.

Noua rectificare prevede suplimentarea bugetului alocat pentru invatamant cu 23,9 milioane de lei, ajungand la aproape 140,7 milioane de lei, pentru programul "Reabilitarea infrastructurii educationale in Bucuresti", cofinantat din credit BEI.

In ceea ce priveste energia termica, bugetul este redus cu 69,5 milioane de lei, de la 756,2 milioane de lei, de la modernizarea a 11 centrale termice din Bucuresti fiind luati 48,9 milioane de lei.

Bugetul alocat pentru strazile si parcarile din Capitala ar urma sa se reduca din nou. Astfel, se iau de la buget 20,8 milioane de lei, ramanand cu 285,5 milioane de lei.

Noua rectificare prevede si o reducere a bugetului si de la constructii: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru strapungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier si liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu - minus 5 milioane de lei, pentru penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitesti, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier si linii de tramvai pe Soseaua Pantelimon - minus 5 milioane de lei.

Citeste si: Firea vrea sa dea 127 de milioane de lei pe 9 sali de sport in sectorul lui Negoita

Firea vrea sa ne scape de tantari in plina iarna

Pe ordinea de zi a Consiliului se mai afla un proiect cel putin bizar, ti ...citeste mai departe despre "Firea taie din banii de la infrastructura si da Patriarhiei, ne salveaza de tantari la inceputul iernii si planteaza iarba pe sinele de tramvai" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 648 ori