Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa

Miercuri, 01 August 2018, ora 21:37
879 citiri

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dancila, careia i-a prezentat solutia municipalitatii pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in procedura de insolventa, respectiv transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv "revitalizarea sistemului de termoficare" din Capitala.

Municipalitatea sustine ca aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel "premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale".

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Capitalei, Gabriela Firea i-a prezentat premierului solutia identificata de municipalitate pentru reorganizarea ELCEN si RADET, care asigura producerea si distributia energiei termice in Capitala si care se afla in acest moment in procedura de insolventa, plenul fiind transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv revitalizarea sistemului de termoficare din Capitala.

Aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale (BEI, BERD, BM, etc), sustine municipalitatea.

"Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat importanta realizarii acestui proiect care reprezinta un moment crucial pentru sistemul de termoficare din Bucuresti. Prin preluarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET) intr-un termen cat mai scurt de catre compania municipalitatii, se vor realiza investitiile necesare pentru modernizarea si retehnologizarea sistemului de termoficare.

Concret, realizarea acestui proiect va asigura continuitatea si calitatea prestarii serviciului public de alimentare cu energie termica cu consecinte directe asupra reducerii pretului de productie a energiei termice si a celui de transport si distributie, ceea ce va genera un impact pozitiv la nivel local, atat din punct de vedere economic, cat si social.

Tot prin intermediu ...citeste mai departe despre "Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa" pe Ziare.com

#intalnire Firea Dancila, #reorganizare ELCEN RADET , #Stiri Administratie