Firea reia votul pentru infiintarea Termoenergetica, din cauza unui consilier care si-a pus fiica in CA

Luni, 04 Martie 2019, ora 14:15
1193 citiri

Gabriela Firea sustine ca va supune, din nou, la vot - cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare - infiintarea Companiei Municipale Termoenergetica, al carei scop este sa preia activitatea RADET, unde falimentul bate la usa.

Asa cum Ziare.com v-a relatat deja pe larg, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat deja, in sedinta de pe 26 ferbruarie, divizarea Companiei Municipale Energetica SA (declarata ilegala de instanta) in alte doua companii.

Una dintre noile companii urma sa se numeasca Termoenergetica SA si sa preia activitatea RADET, iar a doua ar urma sa se numeasca Energetica Servicii S.A.

Inca dinainte de sedinta, consilierii USR si parte dintre cei ai PNL au reclamat faptul ca o companie ilegala nu poate fi divizata, ci trebuie lichidata. Daca se va proceda la divizare, mai spuneau consilierii, cele doua companii nou infiintate vor fi tot ilegale si e numai o chestiune de timp pana cand si ele vor trebui desfiintate.

Cu toate acestea, divizarea Companiei Energetica SA a fost adoptata, pe 26 ferbuarie, cu 37 de voturi pentru. Hotararea a avut girul PNL Bucuresti, al carei vicepresedinte, Gabriel Dumitrascu, a sustinut ca divizarea e solutia optima pentru viitorul sistemului bucurestean de termoficare.

Practic, impotriva proiectului de infiintare a Termoenergetica SA prin divizarea actualei companii ilegale au votat, in bloc, doar consilierii USR. In plus, parte dintre consilierii PNL au plecat de la votul final.

La scurt timp dupa vot, consilierul municipal USR Ana Ciceala a sesizat faptul ca votul a fost ilegal. Motivul: sustinand divizarea, Mircea Ardeleanu, unul dintre consilierii municipali, si-a votat fiica pe un post in Consiliul de Administratie al Energetica Servicii S.A.

Firea: N-am stiut! Mare pacat ca s-a ajuns aici!

Luni, pe 4 martie, Gabriela Firea a admis ca votul pentru divizarea companiei municipale Energetica SA trebuie reluat. In plus, Firea a spus ca este foarte trista ca s-a ajuns intr-o asemenea situatie.

"Eu chiar n-am stiut despre aceasta situatie. Daca as fi stiut, le-as fi transmis colegilor mei ca nu este nici legal si nici moral sa isi voteze fiicele in CA-urile companiilor. Dar cum eu nu mai am functii politice, cu mine nu s-a consultat nimeni pe aceasta tema.

Am aflat si eu vineri despre aceasta situatie, dupa ce domnul consilier Culea a facut sesizare la Primarie si la Prefectura. Asa comunicam noi, intre colegi, prin sesizari!

E trist ca se intampla asa ceva. Mai a ...citeste mai departe despre "Firea reia votul pentru infiintarea Termoenergetica, din cauza unui consilier care si-a pus fiica in CA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea Termoenergetica reluare vot, #Firea vot RADET, #RADET faliment Firea vot , #Stiri Administratie