Firea rectifica iar bugetul Capitalei: 100.000.000 de lei in plus la STB. Taie de la spitale, consolidari si asistenta sociala

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 13:01
956 citiri
Firea rectifica iar bugetul Capitalei: 100.000.000 de lei in plus la STB. Taie de la spitale, consolidari si asistenta sociala
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Consiliul General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa discute, in sedinta de joi, un proiect de rectificare bugetara care prevede suplimentarea cu 100 de milioane de lei a celor 900 de milioane de lei prevazute pana in prezent pentru subventii destinate transportului in comun, in vederea acoperirii diferentelor dintre pret si tarif.

Totodata, se propune ca bugetul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti sa fie diminuat cu 29,8 milioane lei, iar cel al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic cu 21 de milioane de lei, in urma unor solicitari in acest sens transmise de catre cele doua institutii, dupa cum indica raportul de specialitate atasat proiectului.

Astfel, bugetul total al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti va fi diminuat cu 29,8 milioane lei, ajungand la 443 de milioane de lei. Desi se suplimenteaza cu 10 milioane de lei suma de 48 de milioane prevazuta pentru reparatii curente, se reduce cu un total de 18 milioane cea prevazuta initial pentru proiecte precum: reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea Spitalului Foisor (de la 26,5 la 20 de milioane lei); extinderea si echiparea Spitalului Victor Gomoiu (de la 5 la 4 milioane); construirea Ambulatoriu Spital dr. Victor Babes (de la 9,7 la 5,7 milioane lei); reabilitare bloc operator Spital Cantacuzino (de la 22,9 la 15,9 milioane lei). Se diminueaza cu 9,5 milioane lei si suma totala de 45,8 milioane de lei prevazuta la capitolul "Masini, echipamente si mijloace de transport".

Sunt prevazuti bani mai putini si pentru Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, care ajunge la un buget de 109,2 milioane lei, fata de cele 130 de milioane prevazute initial. Printre proiectele vizate de aceste diminuari se numara: interventia pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor si cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestora; lucrari in Str. Academiei n.r 3-5, Bdul Magheru nr. 27, Str. Alexandru Beldiman nr. 1, Str. Franceza nr. 52, Str. Blanari nr. 14.

Bugetul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane va fi majorat cu 5,7 milioane lei, bani destinati in principal pentru bunuri si servicii.

Bugetul Centrului pentru Tineret va fi suplimentat cu doua milioane de lei, fiind vorba de sume destinate pentru ajutoare sociale in numerar.

Potrivit proiectului, bugetul de 602 milioane lei al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului B ...citeste mai departe despre "Firea rectifica iar bugetul Capitalei: 100.000.000 de lei in plus la STB. Taie de la spitale, consolidari si asistenta sociala" pe Ziare.com

#Firea rectificare bugetara, #rectificare bugetara Capitala , #Stiri Administratie