Firea promite sa scoata din ruina cladirea unde s-a hotarat Mica Unire

Miercuri, 24 Ianuarie 2018, ora 13:55
1350 citiri
Firea promite sa scoata din ruina cladirea unde s-a hotarat Mica Unire
Foto: Facebook/Serban Sturdza

Dupa ce arhitectul Serban Sturdza, presedintele filialei Bucuresti a OAR, a organizat marti un protest intitulat "Rusine" in legatura cu starea deplorabila in care a fost lasat de autoritati Hotelul Concordia din Bucuresti, iar informatia a aparut si in presa, primarul Gabriela Firea sustine ca cladirea in care s-a pecetluit Unirea Principatelor va fi reabilitata.

"Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a luat toate masurile, conform competentelor legale ce ii revin, astfel incat cladirea monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei (fostul hotel Concordia), aflata in proprietate privata, sa poata fi renovata cat mai rapid", sustine PMB intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com, in ziua cand aniversam 159 de ani de la Mica Unire.

Reprezentantii Primariei Capitalei adauga in documentul citat ca, de la preluarea mandatului actualei administratii, "au tinut legatura cu proprietarul acestui imobil si au oferit suportul tehnic necesar pentru a urgenta procedurile premergatoare demararii lucrarilor".

PMB transmite ca proprietarul imobilului a reusit finalizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar "in maxim doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului care va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente".

Istoria unei cladiri simbol

Hotelul Concordia, situat pe strada Smardan nr 39, a gazduit istorica intalnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, in care s-a hotarat Unirea Principatelor Romane si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Tarii Romanesti dupa ce fusese ales domn al Moldovei.

A fost construit in anul 1852 si avea 90 de camere.

In 1884, un mare incendiu a afectat hotelul Concordia. Refacuta, cladirea a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901-1902.

Arhitectul Serban Sturdza a publicat, marti, pe pagina de Facebook, un manifest cu titlul "Rusine!", adaugand fotografii cu ruina din centrul Bucurestilor.

B.B. ...citeste mai departe despre "Firea promite sa scoata din ruina cladirea unde s-a hotarat Mica Unire" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea hotel Unirea Principatelor reabilitare, #Firea reabilitare Hotelul Concordia , #Stiri Administratie