Firea preia modelul lui Boc: Tu vii cu proiectul, Primaria Capitalei da banii, in total 4 milioane de euro - Cine poate participa si ce poate propune

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 10:54
1011 citiri
Firea preia modelul lui Boc: Tu vii cu proiectul, Primaria Capitalei da banii, in total 4 milioane de euro - Cine poate participa si ce poate propune
Foto: Arhiva Ziare.com

In perioada 18 septembrie - 24 noiembrie, bucurestenii sunt invitati sa propuna proiecte pentru orasul lor, proiecte din care vor fi selectate 20, care vor fi asumate si implementate de Primaria Capitalei incepand cu anul 2018.

Campania se numeste "Propune pentru Bucuresti!" si a fost propusa de primarul general, Gabriela Firea, fiind aprobata in sedinta din 30 august, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Ideea aceasta a fost deja implementata la Cluj, de primarul Emil Boc.

Conditii de participare

Pentru a putea participa la aceasta campanie, toti cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba peste 18 ani, domiciliul sau resedinta in Bucuresti, sa-si creeze un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicata campaniei.

Astfel, fiecare cetatean poate formula o singura propunere de proiect, care va fi afisata pe site-ul Municipalitatii intr-un interval de cel mult trei zile de la transmitere.

Proiectul trebuie sa fie sau sa poata fi asimilat unei investitii aflate in competenta Municipiului Bucuresti si sa vizeze urmatoarele domenii:

- infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale);

- amenajare/ reabilitare spatii publice (ex. mobilier urban, etc);

- spatii verzi, locuri de joaca pentru copii;

- mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei;

- infrastructura culturala;

- infrastructura sociala;

- smart city- Oras digital;

- sanatate.

Buget

Bugetul propus pentru cele 20 de proiecte selectionate, pentru anul 2018, este de 4 milioane de euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei). Valoarea totala estimata pentru un proiect propus nu trebuie sa depaseasca suma de 200.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei).

Comisia de evaluare constituita din reprezentanti/specialisti ai Municipalitatii va analiza in perioada 9 octombrie-3 noiembrie 2017 toate proiectele depuse, urmand ca pe site-ul Primariei Capitalei sa se afiseze lista proiectelor declarate eligibile ce vor fi supuse votului cetatenilor.

In perioada 6-17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot, la care poate participa orice persoana fizica, care are varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinta in Municipiul Bucuresti si care si-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicata campaniei. Cetatenii vor putea vota online o singura propunere de proiect din fiecare domeniu.

In urma ierarhiei votului, actiunile necesare pentru implementarea unui numar de 20 de proiecte pri ...citeste mai departe despre "Firea preia modelul lui Boc: Tu vii cu proiectul, Primaria Capitalei da banii, in total 4 milioane de euro - Cine poate participa si ce poate propune" pe Ziare.com

#campanie Propune pentru Bucuresti, #proiecte bucuresteni primarie Firea, #proiecte cetateni Bucuresti finantare PMB , #Stiri Administratie