Firea obliga Uber si Taxify sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie ca sa mai poata functiona

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 17:47
1198 citiri
Firea obliga Uber si Taxify sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie ca sa mai poata functiona
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul General al Capitalei a schimbat, marti, regulamentul actual de taximetrie, ceea ce va obliga Uber, Taxify si orice alta aplicatie de taximetrie sa obtina autorizatie de la Primarie ca sa poata functiona.

Aceste platforme online care permit solicitarea de transport dintr-un punct in altul vor trebui sa devina companii de taxi, cu sistemul invechit de dispecerat.

"Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii CGMB nr. 178/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi", transmite Primaria Bucuresti intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul a fost aprobat cu 32 de voturi pentru si 20 de voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE si 4 consilieri PMP. Impotriva proiectului au votat 7 consilieri PNL si 13 consilieri USR.

"Prin acest proiect de hotarare se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicatiilor online care apartin respectivului dispecerat si pot fi identificate ca atare", a declarat edilul Gabriela Firea.

Aceasta a precizat ca au fost reformulate si completate si alte prevederi din vechiul regulament, referitoare la conduita soferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o tinuta decenta si un comportament adecvat.

"Sub sanctiunea unor amenzi severe, acestia nu vor avea voie sa fumeze in masina, sa vorbeasca la telefonul mobil in timpul curselor, sa asculte muzica daca acest lucru il deranjeaza pe client, sa angajeze discutii pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex.

Nu in ultimul rand, taximetristii nu vor putea refuza curse si nici nu vor putea impune preturi mai mari decat cele indicate de aparatul de marcat", a precizat Firea.

In cazul nerespectarii obligatiilor, amenda se ridica la 4.500 - 5.000 de lei.

In sedinta de consiliu, liberalii si-au exprimat clar opozitia fata de hotararea supusa la vot.

"Va felicit ca vreti sa interziceti astfel de sisteme, lucru pe care nu l-a reusit nici Curtea Europeana de Just ...citeste mai departe despre "Firea obliga Uber si Taxify sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie ca sa mai poata functiona" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea Uber Taxify , #Stiri Administratie