Firea face o directie noua in Primarie care sa asigure ca sunt respectate regulile ... Primariei. Va avea zeci de angajati

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 09:04
927 citiri
Firea face o directie noua in Primarie care sa asigure ca sunt respectate regulile ... Primariei. Va avea zeci de angajati
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Primaria Capitalei vrea sa infiinteze o noua directie in cadrul aparatului de specialitate al primarului general si in subordinea directa a acestuia, care sa asigure reaspectarea regulilor de functionare a primariei, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ce va avea loc saptamana viitoare miercuri.

In acelasi proiect este propusa si infiintarea Serviciului EURO - 2020, care sa asigure realizarea tuturor masurilor impuse de UEFA.

Potrivit proiectului de hotarare, Directia Guvernanta Corporativa va asigura respectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, care cuprinde un set de reguli dupa care functioneaza sistemul de administrare si control in cadrul unei institutii publice.

"Pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice aprobata cu modificari si completari prin legea numarul 111/2016 cu modificarile si completarile ulterioare si pentru asigurarea respectarii ansamblului de reguli care guverneaza sistemul de administrare si control in cadrul unei intreprinderi publice, raporturile dintre autoritatea publica tutelara si organele intreprinderii publice, dintre consiliul de administratie sau de supraveghere, directori sau directorat, actionar si alte persoane interesate, este necesara existenta unei structuri de guvernanta corporativa proprie a Municipiului Bucuresti care sa asigure exercitarea atributiilor si competentelor prevazute de legislatia mentionata", se arata in proiectul de hotarare.

Noua Directie va fi in subordinea directa a primarului Capitalei si va avea 32 de functii, dintre care doua de conducere.

Ca atributii, Directia va asigura:

Indeplinirea de catre autoritatea publica tutelara a atributiilor ce ii revin, precum redactarea scrisorilor de asteptare pe care le va trimite spre aprobare primarului si publicarea lor pe site;Numirea si revocarea membrilor consiliilor de administratie si reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale;Incheierea contractelor de mandat cu administratorii regiilor autonome;Monitorizarea si evaluarea anuala a performantelor consiliilor de administratie si indicatorilor de performanta financiari si nefinanciari prevazuti in anexa contractului de mandat.Propunerea candidatilor pentru functiile de membri ai consiliului de adminis ...citeste mai departe despre "Firea face o directie noua in Primarie care sa asigure ca sunt respectate regulile ... Primariei. Va avea zeci de angajati" pe Ziare.com

#Firea directii noi angajati primarie, #Firea organizare EURO 2020 , #Stiri Administratie