Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea face a doua rectificare bugetara in doar doua saptamani. Ia bani de la strazi, da la asistenta sociala

Firea face a doua rectificare bugetara in doar doua saptamani. Ia bani de la strazi, da la asistenta sociala
O noua rectificare bugetara la Primaria Capitalei va fi supusa votului consilierilor generali in sedinta extraordinara care va avea loc joi.

Primaria vrea sa suplimenteze bugetele de la centrul de proiecte educationale PROEDUS cu 12 milioane de lei si cu 8 milioane de lei la Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB) . In schimb, va fi redus cu 40 de milioane de lei bugetul Administratiei Strazilor si cu 26,6 milioane de lei la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB).

Va mai fi supusa votului consilierilor generali cumpararea celor sapte terenuri de 4,6 ha care formeaza Parcul Verdi de la actualul proprietar, Dragos Savulescu, fost actionar la clubul Dinamo, condamnat in prima instanta. Pretul cerut de el este de aproape 50 de milioane de euro.

Un alt proiect de hotarare care se afla pe ordinea de zi a CGMB se refera la transformarea oficiala a RATB in societate pe actiuni, prin semnarea actului constitutiv. Controversatul regulament pentru transportul in regim taxi, prin care sunt interzise aplicatiile de transport alternativ, se afla din nou pe ordinea de zi, dupa ce a fost retras in luna martie.

Aceasta este a doua rectificare bugetara propusa in doar doua saptamani, dupa cea din 23 august.

Bani mai putin la Administratia Strazilor, in ciuda protestelor

Au fost introduse in noul proiect de rectificare bugetara sumele pentru implementarea proiectului de wi-fi gratuit in Bucuresti, respectiv 1 milion de lei si a fost suplimentat bugetul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete din Capitala, cu suma totala de 22 de milioane de lei.

Va fi suplimentat bugetul si la Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB), care solicita Primariei Capitalei inca 8 milioane de lei, la fel si la PROEDUS, care cere inca 12 milioane de lei.

In schimb, este redus bugetul la Administratia Fondului Imobiliar cu 10 milioane de lei. Sunt luati bani si de la Administratia Strazilor, unde recent au fost loc proteste ale angajatilor, provocate de faptul ca echipamentele lor vor fi inchiriate celorlalte institutii din subordinea municipalitatii, dar si pentru ca li s-a spus ca trebuie sa-si dea demisia pentru a fi angajati in companiile municipale, fara sa aiba aceleasi drepturi si fara ca macar sa aiba certitudinea ca va ocupa acel post. Astfel, se diminueaza bugetul cu 40 de milioane de lei, iar 3,5 milioane de lei sunt scazuti din fondul de salarii.

Primaria vrea sa reduca bugetul si la Administratia Cimitirelor, cu 2 milioane d ...citeste mai departe despre "Firea face a doua rectificare bugetara in doar doua saptamani. Ia bani de la strazi, da la asistenta sociala" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 755 ori