Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea contrazice ELCEN si spune ca distributia apei calde catre bucuresteni nu este in pericol

Firea contrazice ELCEN si spune ca distributia apei calde catre bucuresteni nu este in pericol
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a contrazis, miercuri la amiaza, compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucuresti SA (ELCEN), care anuntase ca alimentarea Capitalei cu apa calda risca sa fie oprita in perioada urmatoare, pentru ca Primaria nu a platit subventia la energia termica.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Primaria Capitalei sustine ca procesul de furnizare a apei calde se desfasoara normal, fara a fi pus in pericol de actuala situatie juridica a RADET.

"Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice are absolut toate facturile de la ELCEN in termen, nu exista factura a carei scadenta sa fie depasita. Subliniez, pentru a clarifica situatia existenta si pentru ca populatia sa nu aiba motiv de ingrijorare, ca toate sumele datorate in prezent sunt facturi curente.

Ca de fiecare data, asigurarea acestui tip de serviciu public catre populatie este in atentia noastra permanenta, tocmai pentru ca este unul esential pentru calitatea vietii in Capitala.

De altfel, la cea mai recenta sedinta CGMB, a fost aprobat proiectul pe care l-am propus consilierilor generali, de infiintare a doua noi companii, in scopul continuarii serviciul de alimentare cu energie termica. Este un pas important, a existat consens, semn ca toti decidentii au inteles importanta acelui vot", a transmis Gabriela Firea.

Primaria Capitalei a punctat ca scadenta facturilor dintre ELCEN si furnizorii de gaze este tot de 90 de zile, ca si cele dintre RADET si ELCEN si sustine ca si acele facturi sunt in termen si nu se pune problema vreunei depasiri a termenelor de plata.

"Ca urmare, apreciem ca declaratiile administratorului special al ELCEN cu privire la existenta vreunui risc nu se sustin.

Desi exista intarzieri la plata gazelor in avans de catre Primaria Capitalei, acestea nu afecteaza procesul de furnizare, intrucat, pana la data ajungerii la termenul de scadenta a primei facturi intre RADET si ELCEN, aceasta situatie va fi remediata, astfel incat, in continuare, sa nu existe facturi depasite. Platile vor fi efectuate, asadar, pana la scadenta. Reamintim ca situatia acestor plati este generata de neaprobarea bugetului la nivel national, fapt care a facut imposibila aprobarea bugetului local al Municipiului Bucuresti", se arata in documentul citat.

Primaria Capitalei a precizat ca s-a ajuns la imposibilitatea platii in avans a agentului termic din cauza faptului ca incasarile din cotele din impozitul pe venit, in primele trei l ...citeste mai departe despre "Firea contrazice ELCEN si spune ca distributia apei calde catre bucuresteni nu este in pericol" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 411 ori