Firea cere solutii urgente pentru a se evita greva generala de la metrou: Se va bloca Bucurestiul

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 15:13
895 citiri
Firea cere solutii urgente pentru a se evita greva generala de la metrou: Se va bloca Bucurestiul
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu cateva zile inainte ca angajatii de la metrou sa intre in greva generala, asa cum au anuntat, Gabriela Firea vrea ca Ministerul Transporturilor sa gaseasca o solutie urgenta, pentru ca, altminteri, Capitala s-ar putea bloca.

"Greva generala de la metrou anuntata pentru saptamana viitoare ar putea bloca Bucurestiul. Solicit Ministerului Transporturilor sa gaseasca de urgenta solutii pentru rezolvarea conflictului colectiv de munca al angajatilor Metrorex, astfel incat greva sa fie anulata", a spus Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa.

Primarul general al Bucurestiului spune ca in intalnirile directe pe care le-a avut cu ministrii Transporturilor a cerut, in mod repetat, ca metroul sa fie transferat la administratia locala.

"Am solicitat ca metroul sa fie transferat la Primaria Capitalei, astfel incat sa putem investi si asigura un transport public modern, integrat si eficient, asa cum se intampla in toate orasele europene dar, ca si in cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingator.

In ciuda eforturilor Primariei Capitalei de a dovedi ca este capabila sa asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situatii ca cea de acum sa nu se intample, alte interese sunt, se pare, luate in considerare. Daca nu se doreste transferul metroului in administrarea Primariei Capitalei, asa cum prevede Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Capitalei (PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialistilor BERD, macar sa se transfere statiile, care arata deplorabil si pe care Primaria Capitalei le poate reabilita", spune Gabriela Firea.

Pentru a semna contractul colectiv de munca pentru anul 2018-2019, sindicalistii de la Metrou cer ca salariile angajatilor sa fie majorate cu 42%. In plus, vor ca Metrorex sa mai angajeze cateva sute de oameni, astfel incat povara sarcinilor zilnice pentru fiecare salariat sa scada.

Sindicalistii au stabilit ca, incepand cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, sa declanseze greva generala pe perioada nedeterminata, intre orele 4:00 - 16:00. ...citeste mai departe despre "Firea cere solutii urgente pentru a se evita greva generala de la metrou: Se va bloca Bucurestiul" pe Ziare.com

#Firea metrou greva Metrorex , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune