Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firea cere de la Guvern Romexpo, Blocul Rosenthal si numeroase terenuri ale statului

Firea cere de la Guvern Romexpo, Blocul Rosenthal si numeroase terenuri ale statului

Primaria Capitalei vrea sa solicite Guvernului emiterea unor hotarari prin care sa transmita in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) atat cladirea Romexpo si Blocul Rosenthal, cat si mai multe terenuri ale Societatii Romane de Televiziune sau RAAPPS, pentru diverse proiecte ale municipalitatii.

Proiectele de hotarare figureaza miercuri pe ordinea de zi a sedintei CGMB.

Astfel, consilierii generali trebuie sa isi dea acordul pentru solicitarea ca Guvernul sa emita o hotarare prin care statul sa transmita un imobil din Soseaua Pipera nr. 63-65 in domeniul public al municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Imobilul are o suprafata de 46.824 de metri patrati. Municipalitatea precizeaza ca spitalul va avea 2.000 de paturi si va fi realizat "de la zero", cu sectii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala si mari arsi.

Un alt proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi ar urma sa prevada transmiterea imobilului din bulevardul Marasti nr. 63-65 din domeniul public al statului si administrarea RA-APPS - SAIFI in administrarea CGMB.

Potrivit articolului 2 al proiectului, pe acest amplasament ar urma sa fie realizata "o zona in vederea desfasurarii activitatilor culturale, educative si sportive".

In expunerea de motive semnata de primarul general, propunerea este argumentata prin faptul ca Bucuresti are un deficit major de zone pentru desfasurarea activitatilor in domeniul cultural, educativ si sportiv, in acest sens indentificand Romexpo ca zona oportuna.

Potrivit proiectului de hotarare, suprafata terenului este de circa 309.704 metri patrati.

In 23 noiembrie anul trecut, Primaria Capitalei a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pe patru ani, primul proiect comun anuntat atunci de Gabriela Firea fiind amenajarea pavilionului A ca o sala polivalenta, cu 15.000 de locuri, sali de conferinte si loje, pentru care ar fi necesara suma de aproximativ 30 de milioane de euro.

Primarul a mai spus atunci ca sala va purta numele gimnastei Nadia Comaneci. Edilul a promis ca municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate in vederea amenajarii pavilionului si un proiect de hotarare in acest sens va fi votat intr-o sedinta de consiliu, urmand apoi ca lucrarile sa nu dureze mai mult de un an.

Municipalitatea mai vrea sa construiasca si un centru multifunctional, cu spatii administrative, de b ...citeste mai departe despre "Firea cere de la Guvern Romexpo, Blocul Rosenthal si numeroase terenuri ale statului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1141 ori