Firea anunta taxa auto pentru Bucuresti. Toate masinile sub Euro 3 nu mai au voie deloc in centrul Capitalei

Miercuri, 14 August 2019, ora 11:15
1387 citiri
Firea anunta taxa auto pentru Bucuresti. Toate masinile sub Euro 3 nu mai au voie deloc in centrul Capitalei
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a anuntat, miercuri, ca va supune dezbaterii publice si apoi votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti o vinieta pentru Bucuresti, pentru a reduce gradul de poluare din Capitala.

Proiectul va sta in dezbatere publica 45 de zile si va fi supus votului CGMB la finalul lunii septembrie. Iata ce taxe propune Firea:

Pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau tari care tranziteaza Bucurestiul va trebui cumparata vinieta electronica Oxigen-B (Bucuresti) . Accesul pentru o zi va costa 10 lei, in timp ce pentru un an posesorul va trebui sa plateasca 1.900 lei. Taxa nu va fi platita de masinile de Bucuresti si IlfovToate autoturismele nonEuro, Euro1 si Euro2 vor fi interzise in zona centrala a Capitalei.Pentru autoturismele Euro3 inmatriculate in Romania, inclusiv in Bucuresti si Ilfov, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adica Centru) care costa 75 de lei/luna sau 900 lei pe an.

Firea a anuntat ca vor fi exceptate de la plata vinietei masinile de interventie, SMURD Ambulanta, Politie, Pompieri, masinile care vin in zona centrala pentru lucrari de utilitate publica si masinile corpului diplomatic. Nu vor fi exceptati cei care locuiesc in zona centrala, Firea spunand ca astfel ar face o discriminare.

Ce amenzi primesc cei care nu platesc taxa

Va fi montat si un sistem de monitorizare video, pentru a fi identificati si sanctionati soferii care incalca legea. Sanctiunile propuse pentru dezbatere sunt de minim 1.500 de lei si maxim 2.000 de lei.

Care e zona centrala

Zona centrala a fost stabilita in perimetrul delimitat de Piata Victoriei - Bd. Iancu de Hunedoara - Sos. Stefan cel Mare - Str. Polona - Str. Mihai Eminescu - Str. Traian - /Bd. Nerva Traian - Bd. Gheorghe Sincai - Str. Lanariei - Calea Serban Voda - Bd. Marasesti - Str. Mitropolit Nifon - Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor - Str. B.P. Hasdeu - Str. Vasile Parvan - Str. Berzei - Str. Buzesti - Piata Victoriei.

"Nu doresc sa ma inscriu si eu in categoria celor inconstienti care nu realizeaza care e pericolul pentru populatie", a spus Firea, in conferinta de presa.

"Daca vrem ca viitorul orasului si al locuitorilor sai sa nu fie afectat permanent de aceasta amenintare la sanatatea tuturor, trebuie sa actionam! Bucurestiul are nevoie acum de o masura care poate parea drastica, insa viitorul apropiat va arata ca este singura decizie pe care o putem lua. Sa luptam ...citeste mai departe despre "Firea anunta taxa auto pentru Bucuresti. Toate masinile sub Euro 3 nu mai au voie deloc in centrul Capitalei" pe Ziare.com

#Firea taxa auto Bucuresti masini poluante , #Stiri Administratie